Çaldıkları inekleri tanınmasın diye boyadılar

SAMSUN’da imam Selahattin Parlakyıldız’ın ahırındaki 5 inek, hırsızlar tarafından çalındı

Olay üç gün önce Terme İlçesi Evci Beldesi’nde meydana geldi. İddiaya göre hayvan hırsızlığından sabıkaları bulunan 40 yaşındaki Celal B. ile 36 yaşındaki amcasının oğlu Aydın B., Miliç Cami İmamı olan 45 yaşındaki Selahattin Parlakyıldız’ın ahırından gece geç saatlerde 5 ineği çaldı. Ardından da kamyona yükledikleri ineklerle birlikte kayıplara karıştı. Sabah olunca ineklerinin çalındığını fark eden imam jandarmaya giderek şıkayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma hırsızların izine Ordu’nun Korgan İlçesi’nde rastladı. Hırsızların kaldığı eve baskın yapan ekipler Celal B. ile amcasının oğlu Aydın B.’yi gözaltına aldı. Evin altındaki ahıra giren jandarma 4 ineği buldu. Ancak ineklerin tanınmaması için hepsinin siyah yağlı boya ile boyandıkları ortaya çıktı. 1 ineğin ise satıldığı tesbit edildi.

Çalıntı inekler boyaları silindikten sonra imam Selahattin Parlakyıldız’a teslim edilirken gözaltına alınan Celal B. ile Aydın B., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olay, halk arasında çok bilinen "eşeği boyayıp babasına satma" fıkrasını akıllara getirdi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye, ABD’yi Son Dakika Golüyle Devirdi: Millilerden 3-2’lik Galibiyet
Başkentte protokolü buluşturan düğün: Nusret Durur’un oğlu dünya evine girdi
TCMB, Haziran 2026’da politika faizini yüzde 37'de sabit tuttu
LGS hazırlıkları başladı: Cuma günü okullar tatil edildi
Bilim ve Sanat Rize’de Aynı Çatı Altında Buluştu