Mersin'de bir kişi, gönüllü olarak temizlik yaptığı camide, bayram namazı sonrası kafası kesilmiş halde bulundu.
Mevlana Mahallesi'ndeki Nur Camisi'nde gönüllü olarak temizlik yapan Abdulhalim Özkan (48), bayram namazını cemaatle beraber kıldı.
İMAMI GÖNDERDİ, ÖLÜ BULUNDU
Cami boşaldıktan sonra caminin imamı Hasan Ayten'i "Siz gidin. Ben camiyi temizler, kontrol eder, öyle çıkarım" diye gönderdikten sonra, camide yalnız kalan Özkan, bir süre sonra camiye gelen bir vatandaş tarafından, kafası kesilmiş halde bulundu.
Olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Özkan'ın cesedi, Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
"ABDULHALİM'DEN KİM NE İSTER?"
Cami İmamı Ayten, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özkan'ın kendi halinde kimsesiz bir kişi olduğunu belirterek, "Bu kardeşimizin insanlara faydası olur, zararı olmazdı. Biz de çok şaşırdık. Abdulhalim'den kim ne ister anlamadık" diye konuştu.
Bu arada, zaman zaman izinsiz gösterilerin de yaşandığı mahallelerin yakınlarında bulunan caminin çevresinde, çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı.
Olayın faili veya faillerinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı bildirildi.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
TÜİK, Ocak 2026 enflasyonunu açıkladı
Bugün kandil mi? Berat Kandili ne zaman, hangi gün?
Ankara’da Bir İlk: Yabancılara Yönelik İngilizce Terapi Hizmeti Başladı
En düşük emekli maaşı farkının ödeneceği tarih açıklandı: 4 Şubat, Çarşamba günü verilecek
Diyanet İşleri Başkanlığı 2026–2027 Dönemi Fitre Miktarını Açıkladı