Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağında 10 gün önce başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor.
Kuzey Irak'tan yurda giren teröristlerin geçiş güzergahları ve üslenme alanı olarak kullandığı Cudi dağının Kemerli, Üçkiraz, Cevizdüzü kesiminde yoğunlaşan operasyonlarda, jandarma özel harekat timlerinin bulunduğu kesimlere Sikorsky helikopterleri ile lojistik destek sağlanıyor.
Cudi dağının derin vadilerinde mevzilenerek teröristlerin kış üslenmesinin önüne geçmeye çalışan komandolar ile PKK'lılar arasında zaman zaman çatışmalar çıkıyor. Cudi dağının alt tarafında bulunan İkizce taburunda görevli askerler ise Cudi dağına giden yollarda her gün dedektörlerle mayın kontrolü yapıyor.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
Doğu’da Kuvvetli Yağış Uyarısı
Sağlık Bakanlığı’ndan İran’a 3 Tır Tıbbi İnsani Yardım
İsrail Başkonsolosluğu önünde silah sesleri
VAN'IN TUŞBA İLÇESİNDE 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU
Elektrik ve Doğalgaz Tarifelerine Yüz % 25 zam