Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul Fenerbahçe Ordu Evindeki lojmanında gözaltına alındı.
ÇEVİK BİR'DEN SUÇ DUYURUSU
28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, Karadayı hakkında 11 sayfalık suç duyurusunda bulunmuştu. Çevik Bir, BÇG’nin nasıl ve hangi emirler doğrultusunda kurulduğunu ayrıntılarıyla anlatıp “Karadayı’nın soruşturulması yasal bir zorunluluk” demişti.
"BİZ İÇERİDEYİZ KARADAYI DIŞARIDA"
Bir, "Emri veren Genelkurmay Başkanı. Biz içerdeyiz, ama o dışarda. Neden hala Karadayı'yı almıyorlar" dedi.
ERBAKAN'IN YANI BAŞINDAYDI
28 Şubat döneminde, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın Anıtkabir defterini imzaladığı o anlarda dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı da Erbakan'ın hemen yanı başında bulunuyordu.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
TÜİK, Kasım 2025 Enflasyon Verilerini Açıkladı
Türkiye ekonomisi 2025'in üçüncü çeyreğinde yüzde 3,7 büyüdü
EN HIZLI BÜYÜYEN 4'ÜNCÜ ÜLKE OLARAK KAYITLARA GEÇTİ
Türkiye Nüfusu 86 Milyona Yaklaştı
Motorine Zam Beklentisi: Litre Fiyatı 60 Lirayı Aşacak