Şehir merkezine sızmayı hedefleyen PKK 'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. 3. Dağ ve Komando Taburu ile 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan, Goman Dağları'na obüs ve topçu atışı yapıldı. Teröristlerin kaçış güzergahları, havadan bombalandı.
TAYYAR: OYUN BÜYÜK
AK Partili Şamil Tayyar, Twitter'dan şu iddiada bulundu: 'Şemdinli kırsalında sıkışan 100'e yakın terörist, dün gece teravih sırasında ilçe merkezine sızdı. 2-3'lü gruplar halinde evlere dağıldılar. Evlerden ateş açarak halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmek ve halk ayaklanmasına dönüştürmek istiyorlar. PKK, bu taktiği 1991-1993 yılları arasında Şırnak başta olmak üzere bazı bölgelerde denemiştir. PKK, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmeler karşısındaki kararlılığını kırmak ve karambolden fırsat oluşturmak istiyor. Tezgah büyük, dikkat.'
10 bin asker iz sürüyor
Tunceli Ovacık'ta da teröristlerin karakola sızma planı önlendi. Sızma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan 200 kişilik PKK'lı grup, dağlık bölgeye çekildi. 10 bin asker ile 400 Özel Harekat polisi iz sürüyor. Sızma girişimi emrini, 8 askerin şehit olduğu Yeşiltaş Karakolu baskınının emrini de veren Reşit Dostum olduğu öğrenildi. Çatışmalarda terör örgütün ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
LGS sonuçları açıklandı
KARADENİZDE YAĞMUR
Akaryakıt ve sigarada bu dönem ÖTV artışı yapılmayacak
Temmuz 2026 emekli zammı belli oldu
Haziran enflasyonu açıklandı: Emekli ve memur zamları belli oldu