İkinci turda 'istikrara varım' diyenle hükümet kurulacak

Başbakan Davutoğlu koalisyon turlarına yarın başlıyor. İlk turda muhalefeti dinleyecek olan Davutoğlu ikinci turu 'varım' diyenle yapacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turlarına yarın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayacak. Davutoğlu'nun en büyük hassasiyeti ise 13 yıllık istikrarın bozulmaması. Bu amaçla, AK Partili kurmaylarca oluşturulan komisyonlarda, seçim sürecindeki uçuk vaatlere karşı da bir dosya hazırlandı.

Davutoğlu, yarın Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü Devlet Bahçeli, çarşamba günü de Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşmelerine "kurmay heyeti"yle gidecek. İlk görüşmelerde "koalisyon şartları" değil, "niyetler" sorulacak.

Bayram sonrası ikinci tur ise CHP veya MHP'den "varız" diyenlerle yapılacak. Kırmızı çizgiler ve ilkeler bu turda görüşülecek.

Turlarda altı çizilecek temel hedef ise "istikrar".

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TCMB, Haziran 2026’da politika faizini yüzde 37'de sabit tuttu
LGS hazırlıkları başladı: Cuma günü okullar tatil edildi
Bilim ve Sanat Rize’de Aynı Çatı Altında Buluştu
AYM, süresiz nafaka düzenlemesini iptal etti
LGS Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı