Kaçak çay sokaklarda kol geziyor

Van`da cami avlusunda satılan ve üzerinde Rize çayı yazan kaçak çayların 3 kilosu 10 TL...

Van ilinde cami avlusunda satılan kaçak çayların üzerinde Rize ibaresi olması dikkat çekti. Kaçak olarak yurda çeşitli yollardan sokulan çaylar Van ilinde cami avlusunda 3 kilosu 10 TL den satılıyor. Kaçak çay ile mücadele sürdüren Rize Ticaret Borsası Van ilinde açıktan satılan çayların olduğunu ve 3 kilosunun 10 TL den satıldığını söyledi. Van ilinde işportaya düşen çaylar Türk çayını olumsuz yönde etkilerken Çay paketleri üzerine MEGA RİZE ÇAY i yazması dikkat çekti.

Çayların üretim izninin Rizede olduğu firma sahibinin ise kendi paketlerinin Van`da ne aradığını bilmediğini söyleyerek ”Ben böyle bir çay satmadım, maliyeti zaten 7 TL 3,5 kilosunu 10 TL`ye satacak değilim. Çay satan kişiyi tanımıyorum. İlgili yerlere şikâyetlerde bulunacağım” dediği öğrenildi.

Cami avlusunda satılan çayların Rizeli bir fırmaya ait  poşetlerin basılması ile Rize çayı olarak satıldığı çayların İran`dan getirilen çaylar olduğu bildirildi. Van emniyet ve Tarım il müdürlüğünün göz yumduğu kaçak çay cami kapısında satılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İzmir'de 4.5 deprem