Rize Gündoğdu'ya deprem sensörlü konutlar

Rize'de geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapımına başlanan 187 afet konutu bayramdan sonra afetzelere teslim edilecek. Rize'nin Gündoğdu beldesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında bir çok ev oturulamaz hale gelmiş, bunun üzerine de TOKİ, afetzedeler için afet konutu yapımına başlamıştı. Edinilen bilgiye göre, 28 Ekim 2010'da yaklaşık 11 milyon lira bedelle ihalesi yapılan 187 afet konutunun tes

Rize'de geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapımına başlanan 187 afet konutu bayramdan sonra afetzelere teslim edilecek.

Rize'nin Gündoğdu beldesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında bir çok ev oturulamaz hale gelmiş, bunun üzerine de TOKİ, afetzedeler için afet konutu yapımına başlamıştı.

Edinilen bilgiye göre, 28 Ekim 2010'da yaklaşık 11 milyon lira bedelle ihalesi yapılan 187 afet konutunun teslimatı Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılacak. TOKİ ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde yapılan konutlar afetzedelere teslim edilmek üzere AFAD'a devredilecek. Konutların bedelini ve ödeme planlarını AFAD belirleyecek.

 

-DEPREM SENSÖRLÜ BLOKLAR-

Geçtiğimiz kasım ayında yer teslimi gerçekleştirilerek yapımına başlanan konutlar 6 blokta yer alıyor. Radye temele sahip ve tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilen kaloriferli konutların brüt genişliği 100 metrekare.

Konutların yer aldığı bloklarda deprem anında binadaki enerji akımını otomatikman kesecek deprem sensörü de bulunuyor.

 

26 Ağustos 2010 gecesi Rize'de metrekareye 12 saatte yaklaşık 170 metreküp yağış düşmüş, meteorolojik ölçümlere göre şehre bir ayda yağacak yağmur sadece bir günde yağmıştı. Yoğun yağış sonrası meydana gelen selde 12 kişi yaşamını yitirmişti.




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İzmir'de 4.5 deprem