Rize’de Selzede Çatıya Çıkarak Ev İstedi

Rize'de 25 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen heyelanda evi hasar gören şahıs, 7 kişilik ailesiyle sokakta kalınca çatıya çıkarak, yetkililerden kendilerine kalacak yer temin edilmesini istedi.

Rize'nin Ekmekçiler Mahallesi'nde 25 Eylül tarihinde meydana gelen sel ve heyelanlarda tek katlı evi hasar gören Yakup Fındık (48) ve 7 kişilik ailesi, hasar gören evlerine giremeyince sokakta kaldı. Fındık, ilgili kurumlardan yardım göremediği gerekçesiyle hasar gören tek katlı evinin çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Fındık'ı çatıdan indirmek için uzun süre uğraş verdi. Fındık'ın talebi üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz çağrıldı.




Fındık, Yılmaz'dan bir gecelikte olsa kendisi ve ailesi için kalacak bir yer temin edilmesini istedi. Yılmaz, talebinin yerine getirileceği sözünü verince Fındık çatıdan indi. Yakup Fındık, "Afetten sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü evimize 10 ay boyunca girilemeyeceği yönünde rapor tuttu. Evin çevresinde gerekli duvarın örülüp, ev güvenlik altına alınıncaya kadar eve girmemiz yasaklandı. İlk olarak Öğretmenevi'ne yerleştirildik. Birkaç gün sonra parasını ödemek kaydıyla Öğretmenevi'nde kalmamıza
müsaade edileceği, kiraya çıkmamız halinde ise kira yardımı yapılacağı söylendi. Ben çocuklarımı çamurun içerisinden çıkarttım. Öğretmenevi'ne para ödeyecek gücüm yok. Kiralık ev aradım ama kiralık ev bulamadım. Ailemle sokakta kaldım" dedi.
Fındık, çatıdan inmesi için kendisine sürekli telkinde bulunan yaşlı annesine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Fındık ve ailesinin kiralık ev bulunana kadar Rize Öğretmenevi'ne yerleştirileceği öğrenildi.





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "20 bin öğretmen ataması yapılacak." İŞTA AYRINTILAR
Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK