samsun'da 10 kasım anma programı

samsun'da büyük önder mustafa kemal atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi

Samsun'da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde anma etkinliği gerçekleştirimdi. Büyük Önder'in hayatını anlatan slayt gösteriminin ardından öğrenciler şiir okudu. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, Büyük Önder'in hayatı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşla ilgili düşüncelerini paylaştı. "Atatürk'ün ortaya çıkışı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna hep birlikte bakmalıyız" diyen Vali Aksoy, "Osmanlı imparatorluğunun bölünmeye başladığı bir dönemde yok edilmek istenen ve parçalanmak istenen bir millete dış güçlerin ortaya koyduğu birçok uygulamaya dur demek ve bunlar arasında çıkarak yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurmak için oluş sürecine çok iyi bakmak lazım. 88 yıl sonra Cumhuriyetin geldiği nokta takdire değer bir aşamadadır. Bugün dünyanın 17. Büyük ekonomisine sahip Türkiye'yi görüyoruz yaşıyoruz uluslararası alanda dünya siyasetinin oluşmasında rol alan bir ülke konumuna gelmiştir. Atatürk'ü anmak ve anlatmak onun bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması ile mümkün olacaktır. Çalışmakla mümkün olacaktır. Bu bakımdan sadece kuru sözlerle değil, onun bize hedef gösterdiği gerçek anlamda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak bakımından herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ile mümkün olacağını düşüyorum" dedi.
"Atatürk'ü Anlamak" konulu sunum yapan OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Çağlayan, "Atatürk'ün vefatının önemli bir bölümünde bize emaneti olan en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin bir muhasebesini yapmak onun bize hedef gösterip gerçekleştiremediğimiz eksikliklerimiz görmek ve bu eksikliklerimizi gidermek amacıyla ne yapılması gerektiğine dair değerlendirme yapmak daha faydalı olacaktır. Atatürk Türklük bilincine Türk milletinin içerisinde bulunduğu zor şartları bizzat tecrübe ederek öğrenmiştir" diye konuştu.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Korosu, Van'daki yaşana deprem felaketi nedeniyle Atatürk için yazılmış iki adet eseri seslendirmesinin ardından program tamamlandı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İzmir'de 4.5 deprem