Türkiye Basın Federasyonu'ndan CHP'li Ali Mahir Başarır’a Sert Tepki: "Gazetecilere Hakaret Kabul Edilemez"

Türkiye Basın Federasyonu (TBF), Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM Genel Kurulu'nda gazeteciler Zafer Şahin, Cem Küçük ve Abdulkadir Selvi’ye yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Federasyon, Başarır’ı kullandığı ifadeler nedeniyle özür dilemeye çağırdı.

Federasyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, gazetecilerin fikirlerinin elbette eleştirilebileceği belirtilirken, bu eleştirinin sınırlarının hakaret ve hedef göstermeye dönüşmemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada özellikle gazeteci Zafer Şahin’in fiziksel özelliklerinin alay konusu yapılmasının "insani ve demokratik bir yaklaşımın ötesinde, seviyesiz bir tutumun yansıması" olduğu ifade edildi.

CHP’li Ali Mahir Başarır’a yönelik açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başarır, düşünce temelinde eleştiri hakkına sahip olsa da, hakaret etme ve kişilik haklarını zedeleme özgürlüğüne sahip değildir. Kendisini kullandığı üsluptan ötürü kınıyor ve meslektaşlarımızdan kamuoyu önünde özür dilemeye davet ediyoruz."

Türkiye Basın Federasyonu, her türlü demokratik eleştirinin yanında olduklarını belirtirken, gazetecilere yönelik hakaret, hedef gösterme ve kişilik haklarına saldırı içeren tutumların karşısında durmaya devam edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜİK, Kasım 2025 Enflasyon Verilerini Açıkladı
Türkiye ekonomisi 2025'in üçüncü çeyreğinde yüzde 3,7 büyüdü
EN HIZLI BÜYÜYEN 4'ÜNCÜ ÜLKE OLARAK KAYITLARA GEÇTİ
Türkiye Nüfusu 86 Milyona Yaklaştı
Motorine Zam Beklentisi: Litre Fiyatı 60 Lirayı Aşacak