Uyan Rize `Güzergah Çizildi`

Giresun Üniversitesi ve Giresun TSO tarafından organize edilen demiryolu projesi çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı. Hattın geçeceği güzergâh bildiride yer aldı.

Bizler Samsun Sarp demiryolu hayali ile yıllardır kafamızda projeler çize duralım güzergâh Rize’nin olmayacağı istikamete doğru döndü hızla devam ediyor. Bakalım Rize ve Rizeli ne zaman Tren yolu gözler olacak bu hantal ısrarcılık ve vurdumduymazlıkla mı olacak, komşular tüm kurum ve kuruluşları ile seferber olup projeyi kaptırmadıkları gibi işin takipçisi oldukları da besbelli. Size Yavuz Bingöl’ün şarkısı ile izah edelim ey Rizem.

Kara tren gecikir belki hiç gelmez

Tren yolculuğunda son durum şöyle;

 Giresun Üniversitesinde düzenlenen  programda , Doğu Karadeniz`de Erzincan-Gümüşhane-Giresun-Trabzon güzergâhında kurulması planlanan demir yolu hattıyla ilgili gerçekleştirilen çalıştayın  sonuç bildirgesi açıklandı.

 Giresun Üniversitesi Görele  Güzel  Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Sever`in okuduğu bildiride, Tirebolu güzergâhının, Doğu Karadeniz`deki kıyı yerleşmeleri ve alternatif güzergâhlar göz önüne alındığında, kıyı ve iç kesimlerle  bağlantı  açısından en  avantajlı  güzergâh olduğu belirtildi.

Harşit Çayı`nın denize döküldüğü yerden, iç kısımlara doğru belirli bir koda kadar kanal oluşturulup liman halinde kullanılabileceği vurgulanan bildirgede, şu görüşlere yer verildi:

``Demir yolunun Giresun`a ve dolayısıyla Doğu Karadeniz bölümüne ulaşmasıyla ulusal boyutta sağlanan  gelişim , gelecekte uluslararası boyuta taşınacaktır. Gelecekte Karadeniz havzasında uluslararası ticaretin artmasına bağlı olarak Doğu Karadeniz kıyısındaki limanların da önem kazanması beklenmektedir. Demir yolunun faaliyete geçirilmesiyle söz  konusu  limanların hinterlandı genişleyecek  ve transit ticaretten alacakları pay artacaktır. Hem demiryolunun yapımı esnasında hem de bittikten sonra geçmiş olduğu yerlerde sağlayacağı istihdam bölge  ekonomisine  katkı sağlayacaktır. Maden, fındık,  çay , hayvansal ürünler  gibi bölgesel  ürünlerin  ulusal ve uluslararası pazarlara ulaştırılması hem kolay  hem de ucuz olacaktır. Yine bölgede orta ve küçük ölçekli sanayi ile turizmin gelişmesine büyük katkı sağlanacaktır.``

Bildirgenin okunmasının ardından sahneye davet edilen katılımcılara Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yıllardır Havaalanı için Rize`de yer ararken , treni kaçırdığımızın farkında bile değiliz.

Kara tren gecikir belki hiç gelmez… 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İzmir'de 4.5 deprem