Habertürk'ten Aykan Çufaoğlu'nun haberine göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü, petrol ticareti yapmak için hazırlıklara başladı.
İRAN'DAN PETROL İTHAL EDİLMESİ
İranlı makamlarla görüş alışverişi yapan Vakıflar, Erzincan'daki söz konusu kuyuların, yapılacak çalışmalar neticesinde faaliyete geçirilmesi durumunda İran'dan petrol ithal edilmesi seçeneğini değerlendiriyor. Vakıflar, 1645'te Hazine memuru Ebubekir oğlu Hacı Cafer'in yaptırdığı Caferiye Camii'nin 'Vakfiye-i Cami-İl Hac Cafer' adlı kitabesini araştırdı. Caminin giderlerinin karşılanması için Hacı Cafer'in, Pürk'teki petrol kuyularını vakfettiği ve bunu da caminin kitabesine yazdırdığı görüldü. İşletilen kuyuların duraklama döneminde kapatıldığı belirlendi.
VAKIFLAR PROJE BAŞLATTI
Vakıflar, bu bilgiler ışığında proje başlattı. Petrolün nerelerden temin edileceği, nakliyesinin ve pazarlamasının nasıl yapılacağı masaya yatırıldı.
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
TÜİK, Kasım 2025 Enflasyon Verilerini Açıkladı
Türkiye ekonomisi 2025'in üçüncü çeyreğinde yüzde 3,7 büyüdü
EN HIZLI BÜYÜYEN 4'ÜNCÜ ÜLKE OLARAK KAYITLARA GEÇTİ
Türkiye Nüfusu 86 Milyona Yaklaştı
Motorine Zam Beklentisi: Litre Fiyatı 60 Lirayı Aşacak