Van'da soğuk çilesi

7.2'lik ve ardından 5.6'lık iki depremle sarsılan Van'da felaketlere bir de soğuk hava çilesi eklendi

Van’da 23 Ekim günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğünde ki deprem sonrası yaraların sarılmaya başlandığı Erciş ilçesinde soğuyan hava bugün yerini kar yağışına bıraktı.

Öğle saatlerinde hafif şekilde başlayan kar, daha sonraları giderek şiddetini artırdı. Çadırda yaşayan depremzedeleri korkutan kar yağışı, talepleri de artırdı.

Evleri yıkılan veya hasarlı olduğu için çadırkente taşınan depremzedeler, “Karın yağması hiç iyi olmadı. Zaten çadırlarda zor ısınıyorduk. Şimdi daha kötü olacak. Çocuklarımız ve biz hasta olmaktan korkuyoruz" dediler.


Erciş stadyumuna kurulan çadırkentte yaşayan çocuklar ise beyaz örtünün keyfini çıkarmaya çalıştı. Öte yandan çadırkentte yaşayan depremzedelerin su ihtiyaçlarını gidermeleri için girişe bırakılan bir kamyon su, vatandaşlardan büyük talep gördü ve kısa sürede tüketildi. Vatandaşlar yağan yoğun kara rağmen kolilerle suyu çadırlarına taşıdı.

HAFTASONU DON BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna göre, deprem bölgesinde haftasonu don olayı yaşanması beklenirken hava sıcaklığının gece -8 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün yayınladığı deprem bölgesi hava tahminleri şöyle; "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölgede öğle saatlerinden itibaren yağış bekleniyor. Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren yağmur yüksek kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

12.11.2011 Cumartesi günü; Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı; bölge genelinde 1 ila 3 derece azalacak. Bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

13.11.2011 Pazar günü; Bölgede yağış yok. Parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı; bölge genelinde 6 ila 8 derece azalacak. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

14.11.2011 Pazartesi günü; Bölgede yağış yok. Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. "

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İzmir'de 4.5 deprem