EVET : PLAY-OFF TA BİTTİ ! SENEYE YAAA NASİP

Orhan YAZICILAR

      Ç.Rizespor dün ligi tamamladı.Bizler ligin başlangıcından sonuna kadar Ç.Rizespor’u yakından takip ettik.Zaman zaman çıplak gözle,zaman zaman da tv lerden takip ettik. İzledik.Kah sevindik kah üzüldük.Ama sonuçta sevincimiz; kursağımızda kaldı..Bizler de kaderimize inanarak inşallah bir başka baharda güleriz dedik.Ve sezonu kapattık.

       Sporun cilvesi derler,adaleti derler,centilmenlik derler,haklıydın,haksızdın derler..Ve böylece teselli ederler.Onlar bu işi çok iyi biliyor.Senin paran yok; aklın ermez derler.Ama sonuçta bir kısmı bu şehri terk eder. Gider…       Kalanlar ise bu şehrin gerçek sahipleri olur.Ama olsun; onlar bu şehrin değerleridir.Onlara saygı duymak lazım.Hepsinin çok iyi niyetli olduğundan zerre kadar şüphe duymuyorum.Biz zaten eleştirirken eksikleri ve zaaflarımızı tartışıyoruz.Yazıyoruz.Konuşuyoruz.

                  Ne derler :‘’Günahıyla;sevabıyla bir sezon daha geride kaldı’’derler.Bizim de bu söze ekliyecek fazla bir şeyimiz yok.

        Bizler (Yani Rizeliler)Birkaç gün daha sokaklarda, iş yerlerinde,birbirimizle karşılaştığımız her platformda Ç.Rizesporu konuşmaya devam edeceğiz.Ta ki suçluyu buluncaya kadar.Ancak suçlunu seçiminde görüş ayrılıklarımız olacaktır.Kimeleri başta yönetimi,kimileri futbolcuları,kimileri kafasına taktığı futbolcuları,(Ama hepsi değil) Kimileri Teknik heyeti,Kimileri taraftarı..Bu süreç  birkaç gün yada hafta devam eder.Sonra bir duraklama olur.Daha sonra da transfer ayı başlar.Herkes bir futbolcuyu Ç.Rizespora önerir.Oda biter. Yönetim yeni sezona yeni vaatlerle girer.Herkes ümitlenir.Ve yeni sezon başlar.
         Evet: bu saatten sonra yapılacak fazla da bir şey yok.Kimseyi de çekiştirmenin hiçbir faydası da yok.Kalmadı zaten.O halde beklemekten başka çaremiz kalmadı.Zaten Türkiyenin gündemi saat başı değişiyor.Bizler de başka düşünce ve işlerle uğraşmak zorundayız.Çünkü hayat devam ediyor.

       Bu şehirde en çok konuşulan;tartışılan konular başta siyaset diğeri de spordur.Ama şimdilerde bu ikisi rafa kaldırıldı.Onların yerine geçim kaynağımız olan ÇAY konuşuluyor.Doğrusuda budur.Dedim ya gündem her an değişime uğruyor.Bi taraftan siyaset, diğer taraftan da günlük hayat mücadelesi.

       Sonuç olarak:Artık geriye bakmanın hiçbir faydası yoktur.Kalmamıştır.Gelecekte neler yapılabilir?Neler yapmalıyız?Bunun muhasebesi yapılmalıdır.Demek ki; nasip, kısmet böyleymiş.İnşallah gelecek daha güzel olur…

 

                    Orhan   YAZICILAR

                         YAZAR