Abdullah YİĞİT : RİZE DUA ETSİN HAKEM GOL ATMADI!!!

Abdullah YİĞİT : RİZE DUA ETSİN HAKEM GOL ATMADI!!!

Sivas Vizyon 58 tv Spor Müdürü Abdullah YİĞİT Galatasaray - Ç.Rizespor maçının ardından çok güzel bir yazı kaleme aldı.

Bana zaman zaman “Neden bu üç İstanbul takımlarından( fb-gs-bjk) bu kadar uzak duruyorsun-sevmiyorsun”diye soranlar! Şimdi anladınızmı neden bu üç takıma karşı antipati duyduğumu?

Bu takımların aslında “büyük”değil “büyütülmüş” olduklarını,Türkiye’de hakemlerin desteği  olmadan neredeyse maç kazanmadıklarını hep şahit oluruz ama yinede insanlar kendi şehirlerinin takımını bırakır bunların peşinden koşarlar!
Dün akşamki Galatasaray-Rize maçına ancak 80 dakika dayanabildim,sonrasını izlemedim,izleyemedim!!
Ya hadi,kimseden utanmıyorsunuz,bari Allah’dan korkun Allah’dan!

Galatasaray_Rize maçının neresinden başlayayım bilmiyorum! Eğer ben bu kadar şaşırdıysam ve bir o kadar da kızgınsam,Rizelileri tahmin edemiyorum bile!
Maçı izleyenler görmüştürde,ben izlemeyenler için özetleyim.
Rizespor 2-1 önde,Galatasaray lehine çok komik bir penaltı(öncesinde zaten faul vardı). Galatasaray’lı futbolcu penaltıyı kaçırıyor ve ardından daha komik,daha inanılmaz bir penaltı daha maç 2-2 oluyor. Sonra Rizespor’lu Yusuf ceza sahasında iteklenerek düşürülüyor hakem “devam” diyor bu da bize filmin böyle bitmeyeceğini gösteriyor. Ardından Galatasaray,MHK’yi orta hakem ÜmitÖztürk’ü ve VAR hakemi Alper Ulusoy’u rahatlacak ve mutlu edecek golü atıyor.Sonra  “skor 3-2 ama ne olur ne olmaz” denip,yine akıllara zarar bir şekilde Rize 10 kişi bırakılıyor ve böylece film Rize için dramatik,galatasaray için mutlu son ve biz futbol severler içinde “inanılmaz” şekilde son bunuluyor.
Yani,hakemler Galatasaray lehine 2 penaltı verirken,rakibininde bir penaltısını vermiyor,üstelikte Rize’yi 10 kişi bırakıyor.Aslında galatasaray atağında kale alanına gönderilen bir topa orta hakem Ümit öztürk’ün kafayla gol atmasınıda bekledim ama galiba pozisyon bulamadı!!!
 Ne denebilirki? Bu çifte standarda,bu haksızlığa isyan etmek için Rizeli veya başka bir takımlı olamana gerek yok!Biraz vicdan sahibi ve insan olmak yeterli! 
Anlayacağınız ben Türkiye’deki bu çirkinliği yıllar önce Sivasspor süper lige çıkınca gördüm ve o gün bugün bu üç İstanbul takımı kiminle oynarsa rakibin kazanmasını isterim.
Avrupa maçlarında mı?
Vallahi bugün Rizespor’ay yapılandan sonra “Evet Avrupa maçlarında da yenilmelerini isterim” diyesim geliyor!!!
Yazıklar olsun MHK! İnsan yaparda bu kadar açık,bu kadarda aleni olmaz be!
Kuldan utanmazadığınz bellide,”Allah’dan korkun Allah’dan” (Tabi inancınız varsa)


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.