Ardeşen GSK Direndi Ama Yetmedi!

Ardeşen GSK Direndi Ama Yetmedi!

THF Bayanlar Süper Liginin 15. Haftasında Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (GSK), A Milli Takımı Kaptanı, Türkiye`nin ve Avrupa`nın En İyi Hentbolcusu Yeliz Özel İsmini Kadrosunda Bulunduran Üsküdar Belediyespor Kulübüne (BSK) 26-23 gibi az bir farkla mağlup oldu.

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Liginin 15. Haftasında Kendi Evi ve Seyircisi Önünde Taraftarıyla Buluşan Ardeşen GSK, Ligin En Güçlü Ekiplerinden ve Şampiyonluğun En Büyük Adaylarından Biri Olan Üsküdar Belediyespor’u Ağırladı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonunda Oynanan Karşılaşmanın İlk Yarısı 12 – 12 Berabere tamamlandı.
İkinci devreye etkili başlayan Üsküdar ekibi, farkı 4’e taşısa da bir süre sonra Ardeşen ekibinin atakları karşısında çaresiz kalınca 1 sayı geriye düştü.
Karşılaşma, son 4 dakikaya kadar eşit skorlarla sürerken, Ardeşen GSK Kaptanı ilke Şen’in 2 dakika cezası alması dengeleri alt üst etti ve Üsküdar son 4 dakikada elde ettiği 3 gol ile Ardeşen GSK’yı 26-23 Mağlup ederek 2 puanı hanesine kaydeden takım oldu.
Bu sonuçla puanını 29’a taşıyan Üsküdar Belediyespor, Averaj farkıyla lider olan Muratpaşa Belediyespor ile aynı puana ulaştı ve 2. Sıradaki yerini korudu.
17 Puan’da Kalan Ardeşen GSK ise, 4. Sıraya adeta kök saldı. Ligi 4. Sırada bitirip Avrupa için Play-Off’lara katılmayı hedefleyen Ardeşen, Önünde Kalan 3 maçı da kazanmayı hedefliyor.
Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü: 23 - Üsküdar Belediyesi: 26
Salon: Ardeşen Meslek Yüksek Okulu
Hakemler: Tayfun Torçuk, Furkan Kazmaz
Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü: Jelena (Serpil), Yasemin 1, Neslihan 4, Rüveyda 5, Mehtap 1, Buket 7, İlke 2, Mesude 3
Üsküdar Belediyesi: Talida (Serpil), Merve Atalay 2, Çağla 2, Yeliz Yılmaz 2, Yeliz Özel 10, Lenche 8, Patricia, Neriman, Betül 1, Esra, Merve Adıyaman 1
İlk yarı: 12-12
İki dakika cezası alanlar: İlke (Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü), Çağla (2), Yeliz Özel (2) (Üsküdar Belediyesi)
Karşılaşmaya Üst Düzey İlgi!
Kendi Evinde ve Deplasmanda Oynadığı Maçlarda Taraftardan Aldığı Büyük Destekle Hentbol Camiasında Büyük bir Örnek Oluşturan Ardeşen GSK’nın Bugün ki Karşılaşmasını izlemeye İstanbul’dan Rize’li ve Ardeşen’li işadamlarının ve siyasetçilerinin yer aldığı özel bir heyet geldi.
Karşılaşmayı Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen Belediye Başkan Vekili Mehmet Yerebakan, Hemşin Kaymakamı Faruk Erdem, Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz ve yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Yaşaroğlu, Ali Biberoğlu, Rize Denekler Federasyonu Başkan Vekili, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Şerif Terzi, Üsküdar Rize’liler dernek Başkanı Mustafa Dereci, Ridef Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Avni Kandemir, Ali Rıza Fırat, , Ridef Başkan Yardımcısı ve Ardeşen Dernek Başkan Yardımcısı Emin Ali Önder,  TFF İstanbul Başkan Vekili Adem Akbeniz, Tunca Dernek Başkan Vekili, Ridef Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Biberoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Maltepe İlçe Başkan Vekili İdris Efendioğlu, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Rauf Kemal Ural,  Şişli Rizeliler Dernek Başkanı Nazım Ardışen, Ayder SU Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Akbeniz, Daire Amirleri, Oda başkanları, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve 3 bin dolayında taraftar izledi.
Gençler Ligi için Süper Lig’e Ara Verildi!
THF tarafından bu yıl ile defa gerçekleştirilen Gençler Liginin 2. devresi maçlarının 23-27 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Bu yüzden bayanlar süper ligine de 1 haftalık ara verildi. Gençler ligi arasında Ankara’da çalışmalarını Sürdürecek olan bordo-beyazlılar   3 Mart 2013 Pazar Günü Yeni Mahalle Belediyespor’u ağırlayacak. 10 Mart 2013 Pazar günü Orduspor’un konuğu olacak olan Ardeşen GSK, Ligin son maçını da Araç Belediyespor’u ağırlayarak 17 Mart 2013 Pazar günü oynayacak.
Ardından Play-Off Karşılaşmaları Başlayacak!
Ligin tamamlanmasının hemen ardından Avrupa’da ülkemizi temsil edecek olan 4 takımın belirleneceği Play-Off maçları başlayacak.
Play-Off karşılaşmaları 1-8, 2-7, 3-6 ve 4-5’inci takımlar arasında deplasmanlı 3 maç usulü oynanacak. 3 maçın ikisini alan takım 2013-2014 sezonunda ülkemizi Avrupa’da temsil eden 4 takımdan biri olacak.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.