Aziz Yıldırım Ocak ayında serbest

Aziz Yıldırım Ocak ayında serbest

Şikeden tutuklu bulunan birçok ünlü ismin tahliye zamanı belli oldu.

Şikeden tutuklu bulunan birçok ünlü ismin tahliye zamanı belli oldu.

TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na, Sporda Şiddet Yasası'nda değişiklik teklifi sunuldu. Yeni yasadaki değişiklik kabul edilirse Yıldırım ve aynı davadan yargılananlar Ocak ayında serbest kalacak.

SINIR AŞAĞI ÇEKİLECEK

Teklif halen yürürlükte bulunan Sporda Şiddet Yasası'nın şike ve teşvik primine uygulanacak cezayı düzenleyen maddesinde önemli değişiklikleri içeriyor. Takvim gazetesi tartışılan teklifle ilgili ayrıntıları yazdı. Buna göre şike yapan ve teşvik primi verenler halen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanırken teklif bu suçun ceza sınırını 1 yıldan 3 yıla çekiyor.

BU KARAR HEPSİNE YARAYACAK

Mevcut yasaya göre bu suç organize bir şekilde işlenirse ceza yarı oranında artırılıyordu. Buna göre Aziz Yıldırım ve diğer şüpheliler hakkında 7.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenebiliyordu. Savcılık teklifin yasallaşmasını beklemeden dava açsa bile lehe olan hükümler uygulanacağından 10 Temmuz'dan beri Metris'te tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve şike davasından tutuklanan diğer sanıklar bu olanaktan yararlanabilecek.

OCAK'TA HEPSİ SERBEST KALIR

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Yasa çıktıktan sonra eğer cezalar bu şekilde indirilirse kim olursa olsun hakim karşısına çıktığı anda hemen tahliye edilebilir. Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin kim olursa olsun isim önemli değil. Tutukluluk süresi verilen cezanın infaz süresini karşılar. 3 yıl ceza alan ve 6 ay yatan adamı hemen bırakırlar" dedi. Metris'te tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Mecnun Odyakmaz, Cemil Turan, Şekip Mosturoğlu, Ümit Karan, Bülent Uygun, İlhan Ekşioğlu, İbrahim Akın gibi isimler en geç Ocak'ta tahliye olacak.

IRKÇILIĞA EN ÇOK 1 SENE

Teklifin getireceği diğer değişikliklerden bazıları şöyle: 1- Sporda ırkçılık yapan 3 aydan 1 yıla kadar hapis yatacak. 2-Spor sahalarına döner bıçağı sokmanın üst sınırı 1 yıl olacak. 3- Biletsiz maça girenlere 3 ay hapis.

YASA MENAJERLERİ VURACAK

Sporda Şiddet Yasası'nda yapılacak değişiklik en çok menajerlere dokunacak. Mevcut düzenlemede şikenin ve teşvik primi verilmesinin ancak kulüp başkan veya yönetim kurulu üyeleri tarafından verilmesini düzenliyordu. Yeni değişiklikle federasyonların, kulüplerin başkanların yanı sıra kulüplerle sporcuların menajerleri de para dağıttıklarında cezalandırılacak


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.