Başkan Kalkavan: Hedef Avrupa Kupaları !!!

Başkan Kalkavan: Hedef Avrupa Kupaları !!!

Çaykur Rizespor’da Başkan Metin Kalkavan gündeme dair açıklamalar yaptı

Başkan Kalkavan: Hedef Avrupa Kupaları !!!

Çaykur Rizespor’da Başkan Metin Kalkavan gündeme dair açıklamalar yaptı


Kalkavan, Rizespor derneği çatısı altında başta güreş olmak üzere, kano, rafting, yüzme ve basketbol branşlarında faaliyet göstereceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizespor'u ziyaret etmesi ile birlikte önemli kararlar aldıklarının altını çizen Kalkavan, "Süper Lig'e çıktıktan sonra Başbakanımıza gidecektik Ama program yoğunluğundan dolayı bunu yapamamıştık. Rize'de yaptık. Başbakanımızın ziyareti hem futbolcular hem de bizim için önemli bir manevi destek oldu" dedi.

ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ
Rizespor A.Ş.'nin 5 yılını doldurduğunu ve Süper Lig'de mücadele etmeye başlamakla birlikte yeni bir dönemin başladığının altını çizen Başkan Kalkavan, "Öncelikle alt yapı çalışmalarına ağırlık vereceğiz ve modern bir alt yapı tesisi yapacağız. Alt yapıya çok iyi bir kaynak ayıracağız. Ayrıca sadece futbolla değil, Rizespor derneği çatısı altında güreş, kano, rafting, yüzme ve basketbol branşların dada takımlar kurup faaliyet göstereceğiz. Dolayısıyla Rizespor sadece futbolda kalmayacak bu aktivitelerle beraber bir spor şehri olacağız" dedi.

DESTEK İSTEDİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan il yaptıkları toplantıda sponsorları ile görüşme imkanı olduğunu da ifade eden Metin Kalkavan, "Süper Lig'de her şey daha da büyüdü. Sponsorlardan daha çok destek istedik. O görüşmelerde başarılı geçti. Olumsuz bir durum yok. İyi gidiyoruz her yönde. İnşallah hedeflediğimiz gibi Avrupa Kupaları'nda mücadele eden kalıcı bir kulüp haline geleceğiz. Bu seneyi inşallah kendi bütçemiz içinde takılmadan sıkıntı çekmeden geçmek amacındayız. 50 milyon TL gibi bir bütçemiz ile 30 milyon TL gibi bir gelirimiz var. Bu arayı sponsorlarla kapamayı amaçlıyoruz" dedi.

AMACIMIZ MARKALAŞMAKTI
"Markalaşmak farklılaşmak demektir” de diyen Kalkavan, “Biz onu yaptık amacımız oydu. Bakın bu sene PTT 1. lige bu sezon UEFA lisanlı alabilecek kulüp çıkabilecek mi. Hiç zannetmiyorum ama biz bunu orada 3 sezon üst üste aldık. Bu kolay bir iş değildi. Bu şartlarla bu Süper Lig'e geldik. Yani sağlam geldik. İlk hedefimiz de mali disiplin ve kriterlerle buraya ulaşmaktı. O ligde fazla alternatifiniz yok, şampiyonluk tek yolumuzdu ama Süper Lig'de daha rahatız. Hedefler fazla. Avrupa Kupası, ilk 10 gibi bir çok seçenek var”

TABLOMUZ KÖTÜYDÜ
“Süper lig daha az stresli. Ama biz o kadar farklı şeyler yaptık, bunları zamana yaydık. Eksiklerimizi elbette var. Yaptığımız özellikle mali disiplin uygulamaları kolay değildi. Bu gururu yaşamak lazım. İnanın süper lig dahil bizim gibi disiplini olan düzgünlüğü olan mali disiplini olan kulüp yok gibi. Bence Rizespor’u, için tarihi bir gün. Günleri yaşananları kolay unutmam. İlk 5 yıllık periyodu bitirdik. Şimdi ikinci periyottayız. 23 Ağustos 2008 'de Başbakanımız bize bu cenazeyi kaldırın dediğinde çok kötü bir tablomuz vardı. Bunu başardık komadan çıktık. Şimdi koşma zamanı" diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.