Başkan Tahir Kıran’dan Yabancı Oyuncu Kuralına ilişkin Açıklama

Çaykur Rizespor kulüp başkanı Tahir Kıran ve teknik direktör Bülent Uygun TFF’nin yabancı oyuncu sınırlamasına ilişkin aldığı karar ile ilgili açıklamalarda bulundular. Karar ile ilgili Kulüp başkanı Tahir Kıran, “Bana kalsa 4'e insin" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu aldığı karar ile Süper Lig ekipleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesiyle müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8'i aynı anda sahada olacak. Alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran, TFF’nin aldığı karara uymak zorunda olduğunu dile getirerek, “Türkiye futbol federasyonu bir karar aldıysa biz de bu federasyon bir ferdi olarak mecburen bu kurala uymak zorundayız. 11 yabancı diyorsalar 11 yabancıyla oynayacağız. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Önümüzdeki sene on diyecekler ondan sonraki sene dokuz diyecekler. Bunu altıya kadar indirecekler bildiğim kadarıyla, bana kalsa dörde insin. Ben yabancı oyuncu taraftarı değilim. Yabancı oyuncu tabii ki olabilir, üç tane, dört tane bana kalırsa, dördü geçmesin. Ama çok hızlı alınan bir karar oldu” dedi.

TEKNİK DİREKTÖR BÜLENT UYGUN: “İŞTE BÖYLE AVRUPA ŞAMPİYONASINDA HÜSRANA UĞRARIZ”

Yabancı oyuncu kuralını yerinde bulan ancak zamansız ve aniden alınan bu kararı yorumlayan Çaykur Rizespor teknik direktörü Bülent Uygun, “Ben 2007’den beri futbol federasyonuna proje üreten tek hocayım. Söylemekten dilimde tüy bitti. Ama bir türlü bunu başaramadık. Şimdi bunu Tahir Kıran ve yönetim ile birlikte inşallah hayata geçiririz. Birincisi böyle bir karar alıyorsunuz; sekiz yabancı sahada altı tanesi dışarda, altı tanesi kulis yapmaya başlasa iki tanesini yanlarına çekse hadi buyur ayıkla pirincin taşını. Bence bunun doğrusu tek tek düşürmekti. Her sene birer tane düşürürsün, yönetimler ona göre planlama yapar.  Altyapı hocaları 3000 TL asgari ücretle dünya yıldızı yetiştirsin diye uğraşırsan, eğitim biriminden antrenman biriminden habersiz hocalarla Türk futbolcusunun yetiştiremezsiniz. İşte ondan sonra böyle Avrupa Şampiyonası’nda hüsrana uğrarsınız. Ben Türk futboluna güneş doğacak, her bir futbolcusu yıldız olacak derken; şu an söylediğim bir süreçte bunları yapmazsanız böyle bir şansınız olmuyor” diye konuştu.

HABER: Mehmet Can PEÇE

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.