Burak tuttuğu takımı açıkladı

Burak tuttuğu takımı açıkladı

Trabzon'un yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, Karabükspor maçından, hangi takımı tuttuğuna kadar bir çok konuda birbirinden samimi açıklamalarda bulundu. İşte golcü oyuncunun açıklamaları

22 golle Süper Lig'e damga vuran Burak, Karabükspor maçından, hangi takımı tuttuğuna kadar bir çok konuda birbirinden samimi açıklamalarda bulundu. TRT'1'de yayınlanan Stadyum programına katılan golcü oyuncunun açıklamaları.

"RAHAT KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜŞTÜK"

"İlk 15 dakika oyuna çok iyi oynadık. Böyle olunca rahat bir şekilde galip gelebileceğimizi düşündüm. Colman'ın kaçan bir pozisyonu var, onun üzerine gelen penaltıyla direncimiz düştü. Onlar için final niteliğinde bir maçtı. Onlar kazandı ama biz kendi hatalarımızdan ötürü kaybettik. Üzülmeye dahi fıtsat. 3 gün sonra maçımız var. Ona konsantre olacağız, umarım Gençlerbirliği maçıyla yeniden seri yakalayacağız"

"TANJU ÇOLAK'IN REKORUNU KIRMAK ZOR GÖRÜNÜYOR"

"Benim ilk devre 5 maç ard arda atamadığım seri oldu. Yine böyle bir şey olabilir. Nasıl gollü bir seri yakaladıysam, atamama serisi olabilir. O yüzden gol krallığı konusunda önde gitmeme rağmen hiçbir şey söylemek istemiyorum. Sezon başında böyle bir istatistik düşünmüyordum. Ama kendime güveniyordum ve geçen seneki çıkışımı süreceğimi düşünüyordum ama bu kadar golü beklemiyordum. Takımda çok iyi anlaştığım arkadaşlar ayrıldı. Bu başta beni kötü etkiledi ama daha sonra bu durum sorumluluk almamı ve benim bireysel performansımı arttırmamı sağladı. Tanju Çolak'ın rekoruna gelince 39 gol barajını geçmek zor gibi duruyor. Ama atabildiğim kadar gol atmaya çalışacağım"

"BASKI BANA İYİ GELİYOR"

"Arkadaşlarıma saygısızlık yapmak istemiyorum ama herkes bana Trabzonspor'un gol yükünü sen çekiyorsun, bu sana baskı yaratıyor mu diyorlardı. Aslında tam aksi oluyor, çünkü kişiliğimden ötürü baskı bana iyi geliyor. Gol atamadığım dönemde çok üzülüyordum. Bir hafta önce 3 gol atmışım, övgüler vardı. Pek gazete okumuyorum ama 3 gün sonra, gol atamadığımda beni yerden yere vurmaya başladıklarını gördüm. Ben kendimi nereye koyacağımı şaşırdım. 3 günde çok şey değişiyordu. Üzüldüğüm dönemler oluyordu ama atlattım. Hocamla, ailemle ve arkadaşlarımla hislerimi paylaştım. Kendime güven kazandım ve o güven kolay kolay benden gitmeyecek. Taraftarlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da zor zamanlarım olacaktır. Bugüne kadar yanımda olanlara teşekkür ediyorum ve bundan sonra da destek bekliyorum"

" RONALDO GİBİ ÜST DÜZEY OYUNCU BEKLİYOR"

"Trabzonspor'a ilk geldiğimde de çok kötü oynadığım maçlar oldu. İstanbul takımlarında oynadığım takımlardan daha da kötü oynadım. Ama beni itmediler, kakmadılar. Aksine destek verdiklerini hissettim. Yeteneklerime güvendiler ve arkamda durdular. Oyuncuya gerekli ortam sağlandığında, özellikleri ortaya çıkar. İstanbul takımlarında ileri uç oyuncularının Türk olma ihtimalleri çok zor. Ben öyle düşünüyorum. Bu sadece teknik direktörlerden ya da futbolculardan kaynaklanan bir şey değil. İstanbul takımlarının taraftarları, altyapımdan Burak çıksın ya da Arda çıksın istemiyor. Onlar Ronaldo gibi üst düzey oyuncuları bekliyor. Bu beklentiden dolayı Türk oyuncuların ön yargıları aşıp İstanbul takımlarında forma giymesini zor görüyorum"

"Tabii ki her futbolcu gibi eksiklerim var. Örneğin duran toplara her antrenmandan sonra özel olarak çalışıyorum. Teknik direktörüm Şenol Güneş de bunu istiyor. Çünkü o da gol atabileceğimi düşünüyor. Hava toplarında da eksiğim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca zaman zaman oyundan düşüyorum. Her an oyunun içinde olabilirsem daha da iyi olabileceğime inanıyorum"

"AVRUPA'DA SIRADAN BİR TAKIMA ASLA GİTMEM"

"Daha önce de bir çok kez söyledim. Her Türk futbolcunun hayali yurt dışında forma giyebilmektir. Benim de böyle bir hayalim var. İngiltere Premier Ligi'ni beğeniyorum. Fakat şu anda kafamda bir plan yok. Bir gün Avrupa'ya gidersem, sıradan bir takıma gitmek istemediğimi biliyorum. Üst düzey, saygı gören bir takımda oynamayı istiyorum. Ben Trabzonspor'da mutluyum. Her şeyimle buraya konsantre olmuş durumdayım. İngiltere'de futbol oynamayı isterim. Bir takım söylemem gerekirse Arsenal..."

"5 MİLYON EURO'YU GETİREN BONSERVİSİMİ ALIRI..."

"Evet sözleşmemde Avrupa'dan bir teklif almam halinde 5 milyon euroya serbest kalmama dair bir belge var. Ama bu 5 milyon avro veren beni alır gibi bir şey değil. Ben başkanıma da bu konuda söz verdim. Bana olan güveni boşa çıkarmayacağım"

AJAX İDDİALARINI YALANLADI?

"Ajax'ın bana teklif yaptığı iddia ediliyor. Artık herkes bir şey yazıyor. Ama benim böyle bir anlaşmadan haberim yok. Zaten sıkıldım artık bu haberlerden. Ben sezon sonuna kadar Trabzonspor'dayım. Bana ve menajerlerime gelen teklifler tabii ki var. Ancak menajerlerim konsantrasyonumun bozulmaması için bana iletmiyorlar. Benimle ilgilenen çok kulüp var. Kulağıma gelen bir şeyler var. Ben buraya kolay gelmedim. Kiralık da gittim, takas da edildim... Her şekilde futbolun kötülüğünü gördüm. Şu anda ise güzel bir noktadayım. Şımarma gibi durumumum olamaz. Benimle ilgilenen üst düzey kulüpler var, ama sezon sonuna kadar kesinlikle Trabzonspor'dayım"

"TRABZONSPOR İÇİN ÖLÜRÜM"

"Trabzonspor için her şeyimi veririm. Çocukluktan beri Beşiktaş taraftarıyım. Halen Beşiktaşlıyım. Beşiktaş taraftarıyım ama Trabzonspor için ölürüm. Bir gün Beşiktaş'a ancak taraftar olarak dönebilirim"

"Ben çocukluktan beri Beşiktaşlı olduğum için Sergen Yalçın'la büyüdüm. Kendisini çok seviyorum. Rahat tavırları, kişiliği, bana çok iyi geliyor, hoş geliyor. Bir de Hakan Şükür ve Fatih Tekke'yi çok seviyordum"

"SELÇUK İNAN'I ÇOK ÖZLÜYORUM"

"Yaz aylarında bir çok arkadaşımız transfer oldu. Umut Bulut ve Selçuk İnan gibi özlediğim futbolcular var. Geçen seneki takımdan çok kişiyi arıyorum. Şuanki takım arkadaşlarım alınmasın. Umut Bulut benim için Selçuk İnan'dan sonra saha içindeki en büyük tamamlayıcıydı. O varken çok yoruluyordum. O da benim yerime geçiyordu. Ben de gol atıyordum. Defansın arkasına atılınca hep gol atıyordum. 2-3 maç üst üste olmuştu. İkimiz gol atmış gibi sevinirdik. Onun da gollerine çok sevinmiştim. Selçuk İnan beni çok iyi tanır. İkisini de tabi ki arıyorum. Geçen seneki takım 3 senelik bir takımın başarılarıydı. Buradaki arkadaşlıklar kalıcı arkadaşlıklar. Trabzon şehrinin bu özelliği de var. Burada yaşanan her şey gerçek."

"HEDEFİMİZ PLAY-OFF"

"Sezon sonunda ligde çok daha iyi bir konumda olacağımızı düşünüyorum. İlk devrede çok puan kaybettik. 2-3 günde bir maç oynadık. İnter, CSKA ve Lille gibi güçlü takımlarla tarihi maçlar yaptık. Bu bizi yordu ve performansımızı olumsuz etkiledi. Ama play-off sisteminde geride kalmadığımızı düşünüyorum. 4. bile olsak puanlar yarıya bölünüyor. Play-offta yeniden şansımız olacak. Hedefimizin öncelikli olarak ilk 4 sırayı yakalamak olduğunu düşünüyorum"

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.