Ç.Rize'nin "Bitirim İkili"si Konuştu!

Ç.Rize'nin "Bitirim İkili"si Konuştu!

Kalecilerin korkulu rüyası olan ve Çaykur Rizespor'un kaydettiği 24 golün 18'inin altına imzasını koyarak Çaykur Rizespor'un zirvede yer almasını sağlayan Bitirim İkili konuştu!..

Bank Asya 1. Ligde kalecilerin korkulu rüyası olan ve Çaykur Rizespor'un kaydettiği 24 golün 18'inin altına imzasını koyarak Çaykur Rizespor'un zirvede yer almasını sağlayan ve taraftarın gözdesi haline gelen forvet oyuncularından  Bikoko,"Ousman Jallow gibi bir oyuncu ile aynı takımda sezona başlamanın çok büyük şans olduğunu" vurgularken Jallow ise "Bikoko güçlü ve değişken özellikleriyle işimi kolaylaştırıyor" dedi.

Bikoko, yaptığı açıklamada, 3 yıldır Bank Asya 1. Lig'de forma giydiğini ve ligi artık çok iyi tanıdığını belirterek, ''Hangi takımların ne yapabileceğini, oyuncuların performanslarını bilerek, nerede ne yapabileceğimi kararlaştırıyorum. Bu ligi tanımak, Çaykur Rizespor gibi hedefi olan bir takımda olmak işimi kolaylaştırıyor, ancak her zamankinden çok daha fazla çalışıyorum. Sürekli çalışarak kendimi yenilemeye ve geliştirmeye gayret ediyorum'' dedi.

Hiçbir zaman attığı golleri düşünmediğini, takım olarak akıllarında Spor Toto Süper Lig'e yükselmek olduğunu ifade ede Bikoko, şöyle konuştu: ''Her haftayı basamak basamak düşünüyoruz ve adım adım çıkmaya çalışıyoruz. Benim için de, takım arkadaşlarım için de hedefler şu anda haftalık ve galibiyetler üzerine yapılıyor. Her hafta Ousman ile birlikte gol atmayı düşünüyoruz. Temel mantık olarak attığımız golleri saymıyoruz. Her hafta ne kadar çok atabilirsek, o kadar atmaya çalışıyoruz. Ousman veya ben pozisyon gereği kim daha müsaitse onun atması için çabalıyoruz. Gollere bakıldığında ben Ousman'a, o da bana gol pası veriyor. Aramızda gol krallığı rekabeti yok, lig boyunca da kimin kaç gol attığı çok önemli değil. Ancak, sezon sonunda gol kralının bizden çıkmasını isterim.''

-Emenike benzetmesi-

Severin Bikoko, ''Bank Asya 1. Lig'in yeni Emenike'si'' yorumlarına ilişkin olarak ise ''Bu beni mutlu ediyor, ancak şu anda takımım için yapmam gereken çok daha işler var'' diye konuştu.

Ousman Jallow gibi bir oyuncu ile aynı takımda sezona başlamanın çok büyük şans olduğunu vurgulayan Bikoko, ''Takımdaki iki Afrikalı oyuncu olarak çok iyi uyum içerisindeyiz, ancak takım olarak çok değerli bir kadromuz var. Mehmet Al, Murat Hacıoğlu gibi isimler bize çok şey katıyor. Murat Hacıoğlu takımın ağabeyi, her şeyin çözümü için çaba harcıyor. Takım olarak saha içerisinde ve dışında hep iyi işler yapmaya gayret ediyoruz'' şeklinde konuştu.

 -Jallow: ''Bikoko, işimi kolaylaştırıyor''-

Ousman Jallow ise sezon başında takıma geç katıldığını hatırlatarak, ''Buna rağmen ligde çok iyi bir atılım yaptım. Bunda hocamın ve takım arkadaşlarımın bana gösterdiği yaklaşım çok etkili oldu. Özellikle Bikoko bu ligde çok deneyimli. Kafamdaki bütün soru işaretlerini o cevaplandırdı. Bu da benim onun yardımlarıyla uyum sürecimi kısa sürede aşmamı sağladı'' ifadelerini kullandı.

Danimarka'dan gelip Bank Asya 1. Lig'de oynamanın ilk başta zor olduğunu vurgulayan Jallow, ''Danimarka'da çok boş alan bulabilirken, burada top ayağımda olunca iki, üç kişi aynı anda baskı yapıyor. Bu ligde çok zor futbol oynanıyor. Ben de tekniğimi tam olarak gösteremiyorum. Ancak, Bikoko ile oynamak bir şans. Çünkü Bikoko ile benim oyun tekniğim çok farklı. Ben atağı sürüklerken, Bikoko güçlü ve değişken özellikleriyle işimi kolaylaştırıyor. Oyun yapımızın farklılığı, hücumdaki çeşitliliğimizi artırıyor'' dedi.

Geride kalan haftalarda attıkları gol sayısının bir önemi olmadığını kaydeden Jallow, şunları söyledi: ''Şimdilik attığımız gol sayısının bir önemi yok. Bu golleri takım olarak atabilmek için çok çaba sarf ediyoruz. Attığımız her gol takımın. Gollerimizi takım için atmaya devam etmek istiyoruz. İnşallah sezon sonu Süper Lig'e yükselince, o zaman attığımız gol sayısına bakacağız. İlk hedefimiz atabildiğimiz kadar gol atıp, takımı başarıya ulaştırmak.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.