Ç.RİZESPOR TRABZONSPORLA 39.KEZ KARŞILAŞIYOR

Ç.RİZESPOR TRABZONSPORLA 39.KEZ KARŞILAŞIYOR

Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda eden, Süper Lig'de ise sancılı bir süreç yaşayan Trabzonspor, komşusu Çaykur Rizespor karşısında Karadeniz derbisinde karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşılaşacak. 19 Aralık Cumartesi günü saat 16:00'da Medical Park Stadyumu'nda başlayacak olan karşılaşmayı Hakem Ali Şansalan yönetecek. Yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve Ali Saygın Ögel yapacak.

39. randevu
Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, Trabzon'da oynanacak maçla ligde 39. kez karşı karşıya gelecek. Konuk ekip, yeşil-mavililer Trabzon'da oynanan maçlarda sadece 1 galibiyet elde ederken deplasmanda ise Trabzonspor 14 senedir yenemiyor.
İki takım arasında bugüne kadar oynanan 38 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 25-5 üstünlüğü bulunuyor, 8 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 81 gole, Çaykur Rizespor 31 golle karşılık verdi.

Trabzonspor'un evinde tek yenilgisi var
Trabzonspor, lig tarihinde Çaykur Rizespor karşısında özellikle sahasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Bordo-mavililer, rakibiyle sahasında oynadığı 19 maçta 16 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Trabzonspor tek yenilgisi 30 Ekim 2006 tarihinde 1-0 sonuçla alırken 14 yıldır ise rakibine sahasında yenilmiyor.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.