Çalımbay Rize Yönetimini Eleştirdi

Çalımbay Rize Yönetimini Eleştirdi

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ç.Rizespor transfer komitesini eleştirerek, "Transferdeki suskunluk böyle devam ederse Süper Ligde işimiz çok zor." dedi.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ç.Rizespor yönetimine eleştiride bulunarak transfer komitesinin ağır işlediğini ve böyle devam etmesi halinde Süper Ligde işlerinin çok zor olduğunu açıkladı.

TRANSFER KOMİTESİ AĞIR GİDİYOR...

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Bolu kampının yaklaştığı şu günlerde transfer komitesinin çok ağır ilerlediğini belirterek, “Bolu kampına kadar kadromuza 5-6 oyuncu daha eklenmezse bizim işimiz çok zor. Bu anlamda transfer komitesi maalesef ağır gidiyor. Biz listemizi sunduk ve istediğimiz oyuncuları söyledik. Şu an tüm iş transfer komitesinde bitiyor. Sivas’ta çok yoğun ve sıkıntılı sezon geçirmemize rağmen dinlenemedik buradaki işlerimizi hata yapmadan tamamlayabilmek için ama bir ay burada boşa gitti. İyi oyuncular alacağız bunu herkesin bilmesi lazım ancak kampa kadar sayımızı arttırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ALTYAPIDA KİMSENİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM...

Çalımbay, altyapıyla ilgili olarak kimsenin hakkını yedirmeyeceğini ve bir yardımcısının sürekli altyapıyı takip ederek kendisine rapor sunacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Ç.Rizespor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, geçtiğimiz günlerde çıkan bir haberde yer alan “Altyapıda radikal kararlar alacağız” şeklinde bir söyleminin olmadığını belirterek, altyapıya olan bakış açısının çok farklı olduğunu ve altyapıya önem verdiğini söyledi.

BİR YARDIMCIM ALTYAPI SORUMLUSU OLACAK...

Çalımbay; “Mutlaka altyapıdan oyuncu çıkartıp oynatmak isterim. Altyapı çok önemli ama altyapıda yapılan çalışma da çok önemli. Bu yüzden yardımcılarımdan bir tanesini altyapı sorumlusu yapacağım ve altyapı ile aramızdaki bağı sağlayacak. Oradan sürekli bize rapor sunacak. Böylece altyapıyı daha iyi izleyebileceğiz. Şu an Rizespor altyapısıyla ilgili ne söylesem boş çünkü hiç bir şey bilmiyorum. Rize’ye geldiğimiz zaman altyapının çalışma planını ve programını öğrenip ona göre de bazı eklemeler yapacağız. Bunun için de önce Rize’ye gelmem gerekiyor ama maalesef henüz A takımın işlerini yapamadık. Doğru düzgün transfer yapamadığımızdan dolayı buradaki işleri bırakıp Rize’ye gelemedim” dedi.

KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM... TORPİL YADA HATIR BİZDE YOKTUR...

Bolu kampı için kadrosuna dahil edilen altyapıdan 3 ismin olduğunu söyleyen Çalımbay; “Altyapıdan sadece Ozan ve Muhammet Emre isimlerini biliyorum. Onları kadroya alacağız. Bunun dışında altyapı ile ilgili bir şey bilmiyorum. Kaleci Yunus Emre, Ozan ve Muhammet’in altyapıdan oyuncular olduğunu biliyorum. Ama görmediğimiz oyuncular vardır belki de, ve hocalarıyla konuşmamız gerekiyor. Bir türlü de bir araya gelemedik. Henüz altyapı hocalarından kimseyle görüşmüş değilim ya da hazırladıkları raporlar bana gelmiş değil. Hocaların da görüşlerini aldıktan sonra oyuncuları görerek almak istiyoruz. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim. Hak eden oyuncuları altyapıdan almak istiyoruz” dedi. “Torpil ya da hatır işi bizde olmaz”

RİZESPOR ALTYAPISI İLE İLGİLİ HENÜZ BİLGİM YOK...

Rizespor altyapısıyla ilgili henüz hiçbir bilgiye sahip olmadığını ve kimlerin altyapıdan profesyonel yapılarak kiralık gönderildiğini, kimlerin takımda kaldığını bilmediğini söyleyen Çalımbay, “Bana verilen bir liste var ve kalanlardan oluşan listeye göre şimdiki kadromuzu yaptık. Onun dışında altyapıdan kimlerin geçen sezon profesyonel yapıldığını, kimlerin kiralık gönderildiklerini bilmiyorum. Elbette onları da çağıracağız ama bunu ancak Ağustos ayında Rize’ye geldiğimde yapabileceğiz. Kimsenin endişesi de olmasın, görmediğim bir oyuncu hakkında karar vermem. Rize’de olduğum süre içinde altyapıdaki oyuncuları çağırarak değerlendireceğiz ve ona göre kararımızı vereceğiz. Torpil ya da hatır işi durumlar bizim sistemimizde olmaz. Rize’ye geldiğimizde altyapıyla ilgili ekibimizi kurduktan sonra, bizimle altyapı arasındaki bağı kurarak sürekli antrenmanlarına ve maçlarına gidecek yardımcılarım olduğunda zaten her şey ortaya çıkacaktır” dedi.

Haber: Turgay Ayhan

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.