Çalımbay`dan Samimi Açıklamalar...

Çalımbay`dan Samimi Açıklamalar...

Çaykur Rizespor`un hocası birçok konu hakkında gazeteci Tunç Kayacı`ya samimi açıklamalar yaptı.

İlk yıllarındaTürkiye Kupası`nı hedef aldıklarını belirten Rıza Çalımbay, “Kulüp, tesis ve taraftar konularındasıkıntımız yok. Yapacağımız nokta transferlerle de işler daha da kolaylaşacak” ifadelerini kullandı.
 
 Süper Lig kulüplerinin çalışmalarını takip ettiğimiz Avrupa turunda bugünkü durağımız Çaykur Rizespor’un Avusturya kampı... Ligin  yeni takımı, yeni oyuncularıyla ve yeni hocasıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Mustafa Denizli’den görevi devrelan Rıza  Çalımbay da, birçok konu hakkında önemli açıklamalar yapıyor. Özellikle transfer yapılması konusunda ısrarcı olan Çalımbay,  kendisine sorduğumuz sorulara samimi ve önemli yanıtlar verdi. Şimdi söz onda... 
 
‘5 oyuncu alacağız’
“Klasik olacak belki ama yeni çıkan takımlar için ilk sezon her zaman zordur. Bu takımdan 10-15 oyuncu ayrıldı ve 8-9 isim kadroya  kattık. Hâlâ eksiğimiz var. En az 4-5 nokta transfer yapmak zorundayız. Açıkçası her bölgeye ihtiyaç var. Ama öncelik  defans bölgesine. Normalde kadromuzun tam olup, bir an önce lige hazır hale gelmemiz lazım.Kimseyi suçlamak için  söylemiyorum, yönetim de büyük bir özveriyle çalışıyor. Ancak buraya hazır halde gelmemiz gerekirdi. Yapamazsak işimiz zor olur.  Burası o yönden son şansımız. İyi bir yerli kaleci almak istiyoruz. 2 stoper, solbek, orta saha ve kanat oyuncusu peşindeyiz. Yalnız  diğer bir şansımız hangi oyuncuyu alırsak alalım hazır gelecek. Çünkü bu isimler şu anda sezon başı kampındalar.”
 
‘Kweuke’yi çok istedim’
“Sivasspor’u çalıştırdığım dönemde Kweuke çok istediğim bir oyuncuydu ama alamamıştık. Trabzonspor da uğraştı, alamadı. Şimdilik 5-6 kilo fazlası var. Kampa geç geldi ama hazır hale getireceğiz. Direkt forvet ve çok etkili bir isim. Ayrıca Cernat, Uche  Kalu ve Kıvanç eski talebem.”
 
‘Hiçbir sorunumuz yok’
“Rize iki dönem çalıştığım bir kent. Kulübü de, Rize’yi de çok seviyorum. Seyirci ile bütünleştik, iyi şeyler yaptık. O güzel günlerden sonra bu sezon daha iyisini yapmalıyız. Transfer konusunda sıkıştırmam da bu yüzden. Çünkü zor bir sezon bizi bekliyor. Gerçekçi olmak lazım. Kulüp, tesis, taraftar olarak hiç bir sorunu olmayan bir Rizespor var ortada. Bunlar önemli artılar. Oyuncu işini  hallettiğimizde işler çok kolaylaşır.”
 
‘Onlarla gurur duyuyorum’
“Alper Potuk, Veysel Sarı, Ziya Erdal ve Erman Kılıç’ın bir yere gelmesinden gurur duyuyorum. Onlara şans tanıyan ve bugünlere gelmelerinde payım olduğu için. Sezer Öztürk ile Eneramo’nun Beşiktaş’ta olması benim adıma güzel duygular. Biz Sivasspor’a çok  iyi bir kadro bıraktık. Sadece Ziya değil Hakan ve Ümit Kurt gibi isimleri kazandırdık. Ayrıca Aatıf, Kamil Grosicki gibi yabancı  değerler var. Aynısını inşallah Rize’de de yapacağız. Benim hedefim aldırdığımdan çok kazandırmak. Mesela biz Aatıf’ı Bulgaristan Ligi’nden 700 bin Euro’ya aldık. Bugün Sivasspor’dan isteyin 3 milyon Euro’ya satmazlar. Bu tabii ki güven meselesi, iki tarafta birbirine inanacak.”
 
‘İyi kadro yetmez’
“5 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig’e çıkan bir takım dar değil doğru bütçe ile hareket etmeli. Çünkü küçük hesap yapamazsınız,  öyle bir lüksünüz yok. Çok para harcayalım demiyorum ama gereken zamanında yapılmalı. Geçen sezon İstanbul Belediye,  Orduspor, Mersin İdmanyurdu iyi kadrolara sahiptiler ancak küme düştüler. Önemli olan iyi takım olmak, sadece iyi kadro yetmiyor.  Süper Lig’in şakası yok.”
 
‘Serdar’ı istiyoruz’
Net olarak söyleyeyim herkesin fedakarlık yapması lazım. Rizespor bir Rıza Çalımbay takımı olacak, her gittiğimiz takımda olduğu  gibi. Geçen sezon Sivas’ta daha yukarılara çıkabilirdik. Eneramo’yu takıma geç kattık ve hazır hale gelmesi uzun sürdü. Sivasspor’da çok gol atan ama çok da gol yiyen bir takım olduk. Rizespor’da gol atan ama az gol yiyen bir takım oluşturma uğraşındayız. Tabii ki yabancı sınırlaması elinizi kolunuzu bağlıyor. Yerliler el yakıyor. 3 büyüklerden bir oyuncu almak istesen kolay  değil. Orada oynamıyor ama flaş transfer olarak gitmiş 3 büyüklere ve sağlam da bir anlaşması var, gelmek istemiyor. Şu anda 3 büyüklerden istediklerimiz var. Bir tanesi Serdar Kesimal, Fenerbahçe’den almak istiyoruz. Açıkçası kiralık da gelse bu tür oyunculardan yararlanmak isteriz. Özetle; bu sezon işimiz zor ama pes etmek yok.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.