Çaykur Rizespor 0 - 2 Trabzonspor maç özeti

Çaykur Rizespor 0 - 2 Trabzonspor maç özeti

Karadeniz derbisinde gülen taraf deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-0'la geçen Trabzonspor oldu.

Bordo mavili ekibin golleri 28'de Salih Dursun ve 85. dakikada Deniz Yılmaz'dan geldi. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 50'ye yükseltip 6. sıradaki yerini korudu ve Avrupa Ligi için 51 puanlı Başakşehir'i takibini sürdürdü. Çaykur Rizespor ise düşme hattının bir puan üstünde 28 puanda bulunuyor. 16. sıradaki Karabükspor'un ise 24 puanı var.


 HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Adil Sinem 

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan Kırıntılı - Koray, Giray, Viera, Eren, Kıvanç (Dk.81 Ümit Korkmaz), Sylvestre, Sercan Kaya (Dk.38 Lafferty), Deniz Kadah, Holosko (Dk.59 Obraniak), Kweuke
TRABZONSPOR: Hakan Arıkan - Salih Dursun, Uğur, Bosingwa, Yusuf (Dk.58 Fatih Atik), Medjani, Özer, Mehmet, Erkan (Dk.82 Waris), Deniz, Cardozo (Dk.53 Mustafa Akbaş)
GOLLER: Dk.28 Salih Dursun, Dk.85 Deniz (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Kıvanç, Giray (Çaykur Rizespor), Mustafa Akbaş (Trabzonspor)

ÖZET
 
 
Beşiktaş yenilgisi sonrası, haftayı sorunlarla geçiren Bordo-Mavili ekip, küme düşme potasının yalnızca 4 puan üzerinde yer alan Çaykur Rizespor karşılaşmasına etkili başladı.
 
10. dakikada Cardozo’nun pasında, ceza yayı yakınındaki Özer Hurmacı’nın yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
 
Bu tehlikeden yalnızca 1 dakika sonra Mehmet Ekici’nin pasında, sağ çaprazda rakiplerinden sıyrılan Erkan Zengin’in sert şutunda, top kaleci Serkan Kırıntılı’dan döndü. Dönen topu Mehmet Ekici, kaleye gönderdi ancak savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
                  
Ev sahibi ekip mücadelede ilk tehlikeyi 15. dakikada gerçekleştirdi. Holosko’nun pasında Kweuke topu yakın mesafede sağ çaprazındaki Sercan Kaya’nın önüne bıraktı. Bu futbolcu kaleci Hakan
Arıkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.
         
20. dakikada Holosko’nun pasında, yakın mesafedeki Deniz Kadah’ın şutunda kaleci Hakan Arıkan topu çeldi. Dönen topu Sercan Kaya, aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi ancak Hakan bir kez daha topa sahip olarak tehlikeyi önledi.
         
28'de gol geldi!
 
Trabzonspor'da sezonun tartışmasız yıldızlarından Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Salih Dursun’un kafa vuruşunda, üst direğe çarpan top filelerle buluştu: 0-1. Bu golle öne geçen Bordo-Mavililer, ilk yarıyı da üstün tamamladı.
 
İkinci yarı fırtına gibi başladı 
 
İkinci yarıya Çaykur Rizespor daha etkili girerken, Trabzonspor'da yakaladığı kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.
 
58. dakikada Deniz Yılmaz, karşı karşıya kaldığı pozisyounda golü bulamadı. 
 
Performansıyla taraftarların protestolarına maruz kalan Erkan Zengin, 61. dakikada sol çaprazda topla buluştu. Etkili vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı topa kornere tokatladı.
 
İki takımda dur durak bilmezken, Çaykur Rizespor 63'te Lafferty'nin kafasında gole yaklaştı.
 
Hakan Arıkan yine devleşiyor
 
Üst üste gelişen Rize ataklarının belkide en tehlikelisi 81. dakikada gerçekleşti. Kweuke'nin muhteşem kafasında Hakan Arıkan muhteşem bir refleksle topu çıkarmayı başardı.
 
Rize kaçırdı, Trabzon affetmedi
 
Üst üste girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Rizespor, 85. dakikada kalesinde 2. golü gördü.
 
Mehmet Ekici'nin götürdüğü topta, Rize savunması faul yapmak istedi. Ancak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu avantaj kuralını uyguladı.
 
Sezon başında Elazığspordan transfer edilen Deniz Yılmaz, oluşan karambolde topu önünde buldu ve skoru 2-0'a getirdi. 
 
Uzatmalara girildiğinde oyuna sonradan dahil olan Waris'in kafasında top direkten döndü.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.