Çaykur Rizespor, 2024-2025 Sezonunda UEFA Lisansı Aldı

Çaykur Rizespor, 2024-2025 Sezonunda UEFA Lisansı Aldı

TFF KULÜP LİSANS KURULU, 2024-2025 SEZONUNDA UEFA VE ULUSAL KULÜP LİSANSI ALMAYA HAK KAZANAN KULÜPLERİ BELİRLEDİ. BU KULÜPLER ARASINDA ÇAYKUR RİZESPOR DA YER ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2024-2025 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri açıkladı. TFF'nin Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı ile UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı'nda belirlenen hukuki, sportif, altyapı, personel-idari, futbol sosyal sorumluluk ve mali kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Çaykur Rizespor UEFA Lisansı almayı başardı.

Trendyol Süper Lig'den UEFA Lisansı almaya hak kazanan diğer kulüpler arasında Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Trabzonspor A.Ş., Beşiktaş A.Ş., Rams Başakşehir FK, Kasımpaşa A.Ş., Corendon Alanyaspor, Yılport Samsunspor ve İstanbulspor A.Ş. yer aldı. Trendyol 1. Lig'den Göztepe A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden Beşiktaş JK United Payment Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Petrolofisi Kadın Futbol Takımı, Galatasaray A.Ş. Kadın Futbol Takımı da UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Ulusal Lisans almaya hak kazanan kulüpler ise Trendyol 1. Lig'den Bodrumspor FK, Manisa Futbol Kulübü, Adanaspor A.Ş. ve Teksüt Bandırma Spor kulüpleri oldu.

Toplamda 14 kulüp UEFA Lisansı, 4 kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazanırken, kriterleri tam olarak yerine getiremeyen 58 kulübe eksiklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre tanındı.

Bu önemli başarı, Çaykur Rizespor'un uluslararası arenada da rekabet edebilme yetkinliğini gösterirken, kulübün yönetsel ve mali açıdan sağlam temellere oturduğunu bir kez daha kanıtladı. TFF'nin bu titiz incelemesi, Türk futbolunun geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çaykur Rizespor yönetimi, taraftarları ve camiası, bu başarıyı büyük bir gururla karşılarken, yeni sezon için hazırlıkların hız kesmeden devam edeceğini belirtti. UEFA Lisansı, kulübün Avrupa kupalarında mücadele etmesinin önünü açarken, hem sportif hem de mali anlamda daha güçlü bir yapıya kavuşmasına olanak tanıyacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.