Derbide nihai karar

Derbide nihai karar

İstanbul Valiliği, kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda herhangi yasaklayıcı bir karar alınmadığını açıkladı

Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Dün öğlen saatlerinde deplasman ekibi Fenerbahçe'nin seyircisinin stada alınmadığı açıklanmıştı. Bu açıklama Beşiktaş'ın resmi internet sitesinden de duyurulurken oluşan tepkiler sonrası Türkiye Futbol Federasyonu bir açıklama yaparak topu İl Güvenlik Kurulu'na atarak kararın kendilerine ait olmadığı duyurdu.

Bu sabah ise İstanbul Valili herkesin kafasını karıştıran bir açıklama yaptı ve dünkü toplantıda böyle bir karar alınmadığını duyurdu.

Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gelişmeyi doğruladı ve "Fenerbahçe taraftarının Besiktaş Stadı'na gitmemesi yönünde bir deplasman yasağı kararı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
ORHAN SAKA'DAN 1 SAAT İÇİNDE İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Beşiktaş kulübü yönetim kurulu üyesi Orhan Saka ise kararı vurgulayarak "Derbide Fenerbahçe taraftarinin Fi yapi inönü Stadı'na, sezonun ikinci yarısındaki maçta da Beşiktaş taraftarının Şükrü Saracoğlu Stadı'na gidemeyecek olmasi kararı iki kulübün ortaklaşa almış olduğu bir karardır. Valilik ve Federasyon'un açıklamaları doğrudur ve bu kararı kendilerinin almadığına vurgu yapıyorlar, ama iki kulüp anlaştı ve bu akşamki derbiye Fenerbahçe taraftarı alınmayacak, rövanşta da Beşiktaş taraftarı Kadıköy'de olmayacak. Bu saatten sonra Fenerbahçe taraftarının gelmesi mümkün değil" dedi.

Bu açıklamadan bir saat sonra ise Beşiktaş yöneticilerinden Orhan Saka, başkan Demirören'le konuştuktan sonra Fenerbahçeli taraftarların bu akşamki maça gelebileceklerini söyledi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; Spor Toto Süper Ligi futbol müsabakasında  bugün yapılacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe spor karşılaşmasında alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili toplantıda kulüplerin stada getirecekleri seyirci konusunda herhangi yasaklayıcı bir karar alınmamıştır.
TFF: KARAR KULÜPLERİN

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan dün yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadeler kullanılmıştı;

"Spor Toto Süper Lig'de 27 Ekim'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının FiYapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır.

İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına, valilik yetkililerinin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüp yetkilileri de katılmış ve kamuoyuna yansıyan karar, kulüplerin önerisi, İstanbul Valiliğin de onayı ile ortaklaşa alınmıştır.

Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir.

Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz."
BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDEN SON AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü, bugün Fenerbahçe ile oynayacakları derbi mücadelesine Fenerbahçe taraftarının alınmaması ile ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklamada;

Fenerbahçe Spor Kulübü ile oynayacağımız derbi maç ile ilgili Kulübümüz'ün açıklamasıdır:

Bu akşam Fiyapı İnönü Stadı'nda Fenerbahçe Spor Kulübü ile oynayacağımız Spor Toto Süper Lig müsabakası öncesi yapılmış olan İl Spor Güvenlik Kurulu Topantısı'nda tarafların Türk futbolunun içinde bulunduğu olağandışı durum nedeniyle duydukları kaygıdan kaynaklanan ve bu müsabakaya Fenerbahçeli taraftarların alınmaması yönünde iki kulüp temsilcilerinin yapmış olduğu ve İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından kabul edilmiş olan teklif, iki kulüp yönetimi tarafından tekrar gözden geçirilmiş, taraftarların camialarına yakışır olgunluk, sağduyu, barış ve sevgi dolu mesajları karşısında bu karardan vazgeçilerek Fenerbahçe taraftarlarının Fiyapı İnönü Stadı'na misafir seyirci olarak kabulüne karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
FENERBAHÇE DE AÇIKLADI

Fenerbahçe Kulübü, bugün Beşiktaş ile oynayacakları derbi mücadelesine  taraftarların alınması ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamanın ardından bir değerlendirme yapan yönetim kurulumuz, taraftarlarımızın bu akşam Fiyapı İnönü Stadyumu’nda Beşiktaş’a karşı oynayacağımız Spor Toto Süper Lig mücadelesine gitmesi kararını almıştır.

Daha önce Biletix internet sitesinden bilet satın alan ancak biletlerini henüz teslim almamış olan taraftarlarımız, Taraftar Kartları ve kimliklerini göstererek Biletix gişelerinden biletlerini teslim alabilirler.

Biletlerini daha önce teslim almış ancak yapılan açıklamalar üzerine iade etmiş olan taraftarlarımız ise ellerindeki Sorun-Bildirim Formu, Taraftar Kart ve kimlikleri ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Biletix gişesine başvurarak biletlerini yeniden alabilirler.

Kulübümüzün tamamen kontrolü dışında yaşanan sıkıntılardan ötürü taraftarlarımızın anlayışına sığınıyor, bu karmaşık ortamda BJK taraftarının da taraftarımıza yaptığı jesti de memnuniyetle karşıladığımızı bildiriyoruz.

Kamuoyuna duyurulur,

Fenerbahçe Spor Kulübü


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.