El Clasico'da turu geçen Barcelona oldu

El Clasico'da turu geçen Barcelona oldu

Barcelona kendi evinde Madrid ile 2-2 berabere kalarak yarı finale adını yazdırdı

İspanya Kral Kupası'nda Barcelona, deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında Real Madrid ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Barça, yarı finalde ise Valencia-Levante eşleşmesinin kazananı ile oynayacak.

TAM BİR FUTBOL ŞÖLENİ YAŞANDI

İspanya Kral Kupası'nda Barcelona, deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında Real Madrid ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Barça, yarı finalde ise Valencia-Levante eşleşmesinin kazananı ile oynayacak.

Dani Alves ve Pique'nin henüz 20. saniyesinde ortaklaşa yaptıkları büyük hata sonucu, kaleci Pinto ile karşı kaşıya kalan Arjantinli Gonzalo Higuain, müsait durumda topu auta gönderdi ve ilk dakikada Real Madrid'i öne geçirme fırsatını kullanamadı.

Real Madrid, ilk dakikalarda çok istekli ve arzuluydu. Orta sahada yaptığı presle Barcelona'nın pas trafiğini engelleyen Eflatun-beyazlılar, Katalan ekibinin savunmasını da zor durumda bırakacak pozisyonlar buldu.

Ancak Barcelona, 5. dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline geçirdi. Messi ve Fabregas ile gol pozisyonlarını da zorlayan Katalanlar, zaman zaman hızlı gelişen Real Madrid ataklarında da zorlandı.

Karşılaşmanın 25'inci dakikasında ise çok önemli bir gol pozisyonu yaşandı. Mesut Özil, yaklaşık 35 metreden olağanüstü vurdu ancak kaleci Pinto'nun bakışları arasında top, çataldan döndü. Bu pozisyondan sonra maçın ibresi yeniden Real Madrid'e döndü. Pinto'nun hatalı pasıyla topla buluşan Higuain'in vuruşunu savunma güçlükle uzaklaştırdı.

İlk yarının sonlarına doğru, maçın temposu biraz olsun düşmeye başladı. Karşılıklı ataklarla geçilen son bölümlerde, kendisini unutturan Messi çıktı sahneye. Orta sahadan aldığı topla ilerleyen Arjantinli, tüm Real Madrid savunmasını üzerine geçti ve sağ çaprazda Pedro'yu topla buluşturdu. Onun da sert vuruşu, Barcelona'yı 43. dakikada 1-0 geçirdi.

Bu golden sonra sahada gergin dakikalar başladı. Messi'nin Pepe'ye sert hareketinin ardından, Lassana Diarra da Messi'yi ceza sahasının sol çizgisi önünde düşürdü. Kullanılan serbest vuruşta top, Real Madrid savunmasına çarptı ve ceza sahası dışına açıldı. Orada topla buluşan Dani Alves, muhteşem bir vuruşla Casillas'ı avladı ve Barcelona, ilk yarının son dakikasında farkı 2'ye çıkardı.

Nefesleri kesen 'El Clasico'nun ilk yarısı, ev sahibi Barcelona'nın 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İKİNCİ YARI SAHNEDE BAMBAŞKA BİR REAL MADRID

İki yarıda Barcelona, oyunun tek hakimiydi. Orta sahada klasikleşmiş pas düzenini kuran ve rakibi sahasına uzun dakikalar hapseden Katalan ekibi, 2-0'lık avantajı korumak için fazla risk almamaya dikkat etti.

İkinci yarının başlarında kullanılan Real Madrid serbest vuruşunda, Sergio Ramos'un kafayla filelere gönderdiği top, faul nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Bu pozisyon sonrası Real Madridli oyuncuların, hakeme yoğun bir itirazı vardı.

68'inci dakikada ise Real Madrid'in farkı 1'e indiren golü geldi. Mesut Özil'in güzel ara pası ile hareketlenen Cristiano Ronaldo, Pinto'yu da geçti ve boş ağlara topu gönderdi. Eflatun-beyazlı ekip, bu golle biraz olsun umutlandı.

Bu golden sadece 4 dakika sonra Nou Camp'ta 2-2'lik beraberliği sağladı. Callejon'un kafa pasıyla ceza sahasına giren Karim Benzema, Puyol'u şık bir çalımla geçtikten sonra vuruşunu yaptı ve Madrid'e beraberliği getirdi. Bu golden sonra Nou Camp tribünlerinde, gergin dakikalar yaşanmaya başladı.

Eğer bir gol daha atması durumunda turu geçecek olan Real Madrid, Barcelona kalesinde Mesut ve Benzema ile çok önemli pozisyonlar da yakaladı ancak bunlardan yararlanamadı. Son dakikalara kadar Barça'yı büyük baskı altına alan Real Madrid, bir türlü bu golü bulamadı ve Barcelona, 2-1'in rövanşında 2-2 ile turu geçen taraf oldu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.