Fatih Terim'e verilen ceza ağır

Fatih Terim'e verilen ceza ağır

Eski PFDK üyesi, Fatih Terim'e verilen üç maçlık cezanın ağır olduğunu söyledi.

Disiplin Kurulu'nun kararı öncesi Galatasaray - Orduspor maçının hakemi Serkan Çınar'ın raporunu ve Hukuk Kurulu'nun sevk yazısını Sabah Gazetesi'ne analiz eden eski PFDK üyesi Yusuf Reha Alp, Fatih Terim'e üç maçlık ceza için de kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

İşte Sabah Gazetesi'nin Alp'e yönelttiği sorular ve o cevaplar...

- Yusuf Bey, Fatih Terim'e verilen 3 maçlık cezayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Tedbire uymamaktan ceza verilemeyeceğini zaten söylemiştim. Aynen böyle oldu. Bu konuda bir ceza verilseydi hukuka aykırı olurdu. Fatih Terim sportmenliğe aykırı hareketten ceza aldı. Ben raporu okudum, o rapora 3 maçlık ceza bana göre ağır. Fatih Terim'in dışarı atılması da bence ağır bir karar. Atılması gerekmezdi ama atıldığı için ceza alacağı belliydi. Ben olsam maksimum 2 maç isterdim."

- Hukuk Kurulu'nun tedbir kararını 25 Şubat yerine 26 Şubat tarihli olarak yazdığını belirttiniz. Size göre PFDK bu konuda nasıl bir tavır almış?

"Tam da benim dediğim yönde bir karar almış. Tedbire uymamak asgari 4 maçtan başlıyor. 4 ila 12 maçlık bir cezası var. Fatih Terim tedbire uymamaktan da sevk edilmesine rağmen PFDK bunu dikkate almadı, çünkü sevk tarihi yanlış. 25'inde tedbire uymayan bir adamın tedbirini 26'sında başlatırsanız PFDK ona ceza veremez. "

- Çıkan cezaya göre rapor nasıl değerlendirilmiş bu toplantıda?

"Rapor olanları anlatmış. Rapordan ziyade bence sevk ağırdı. Hakemin raporuna göre hakaret, tehdit, tedbire uymama ve sportmenlik dışı davranış vardı. Bu laflarda hakaret ve tehdit yok. Sadece (o da belki) sportmenliğe aykırı davranış var. Dolayısıyla hakemin raporunun ağır olduğuna inanmıyorum. Hukuk Kurulu'nun raporu ağır değerlendirdiğine inanıyorum. PFDK, Hukuk Kurulu'nun düştüğü yanlışa düşmedi ve raporu doğru değerlendirdi."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.