Fırtına taraftarıyla buluşuyor

Fırtına taraftarıyla buluşuyor

Geçen hafta Şampiyonlar Ligi'nde Inter'i mağlup ederek Süper Lig'deki ilk maçında Manisaspor karşısında yaşadığı puan kaybının moralsizliğini üzerinden atan Trabzonspor, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

Spor Toto Süper Lig’de ikinci maçına çıkacak olan Trabzonspor, kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u ağırlayacak. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak mücadelede Halis Özkahya, Baki Tuncay Akın, Selçuk Kaya ve Özgüç Türkalp hakem dörtlüsü görev alacakken karşılaşma saat 20:00’de başlayacak.

Trabzonspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla ligde 9. kez karşılaşacak.

Bugüne dek iki takım arasında yapılan 8 lig maçında bordo-mavililerin rakibi karşısında mağlubiyeti bulunmuyor. Karadeniz ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 6 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 20 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü.

TRABZONSPOR

Tolga Zengin
Celutska
Giray
Mustafa Yumlu
Cech
Volkan Şen
Colman
Zokora
Adrian
Halil
Henrique

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Hasagic
Ekrem Ekşioğlu
Can Arat
Zayatte
Efe İnanç
Mahmut Tekdemir
Samuel Holmen
Cihan Haspolatlı
Edin Visca
Doka
Webo

STAT: Hüseyin Avni Aker Stadyumu
HAKEM: Halis Özkahya
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig Tv ve SPORX CANLI ANLATIM SERVİSİ

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Ligin ik maçında Manisaspor deplasmanında sürpriz bir 2 puan bırakan Trabzonspor’da sakat oyuncular Piotr Brozek, Tayfun ve Barış Özbek’in yanı sıra PFDK tarafından bir maç ceza verilen Burak Yılmaz forma giyemeyecek. Galatasaray galibiyeti ile lige başlayan İBB’nin ise sakatlıkları nedeniyle Cesario, Ali Güzeldal ve Metin Akan’dan yoksun olacağı belirtildi.

125 GÜN SONRA SEYİRCİYLE BULUŞMA

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grubuna İnter galibiyeti ile başlayan Trabzonspor, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk ederek bu sezon ilk kez taraftarının önüne çıkacak.

Geçen sezonun 33. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 15 Mayıs'ta sahasında karşılaşan Trabzonspor, bugün yine aynı rakibi ile yapacağı maçla 125 gün sonra taraftarı önüne çıkacak.

Saha zemininde yapılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan Karadeniz ekibi, sahanın hazır olmasıyla birlikte kendi evinde mücadele etmeye başlayacak.

TRABZON'DAKİ MAÇLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında 4 maçta galip gelen Trabzonspor, rakibi ile sahasında oynadığı 4 maçın ise 2'ini kazandı. 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki maçlarda 2007-2008 sezonunda rakibini 2-1 yenen bordo-mavililer, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonunda 0-0 berabere kalırken geçen sezon 3-1 galip geldi.

İki takım arasındaki en farklı galibiyeti ise Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 6-1'lik sonuçla elde etti.

8 MAÇ

Trabzonspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında yapılan 8 lig maçının sonuçları şöyle:

2007-2008 Trabzonspor-İBB: 2-1 / İBB-Trabzonspor: 1-2
2008-2009 Trabzonspor-İBB: 0-0 / İBB-Trabzonspor: 0-4
2009-2010 İBB-Trabzonspor: 1-6 / Trabzonspor-İBB: 0-0
2010-2011 İBB-Trabzonspor: 1-3 / Trabzonspor-İBB: 3-1

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.