Galatasaray İspanya'dan yenilgiyle döndü

Galatasaray İspanya'dan yenilgiyle döndü

Avrupa arenasındaki dev karşılaşmanın tüm ayrıntıları..

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray 13 yıl aradan sonra yeniden çeyrek final heyecanının ilk ayağını Madrid'de yaşadı. Santiago Bernabeu'da oynanan ve Svein Oddvar Moen'in yönettiği mücadeleyi Real Madrid 3-0'lık skorla kazandı.

Real Madrid - Galatasaray maçından kareler

MUCİZE ARENA'YA KALDI

Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesi ilk maçında Galatasaray, Real Madrid'e 3-0 mağlup olarak tur şansını zora soktu. Bu karşılaşmanın rövanşı 9 Nisan’da TT Arena’da oynanacak.

AN BE AN MAÇTA YAŞANANLAR

50-50 oranlarında baskınlıkla başlayan maçta Real Madrid önce hızlanan taraf oldu. Özellikle sağ kanatta başarılı çıkışlar gerçekleştirdiler. Bu hücumlardan birinde 10. Dakikada Mesut'un asistiyle Ronaldo bu fırsatı değerlendirdi ve soğukkanlı bir vuruşla Muslera'nın üzerinden aşırtıp Real Madrid’i öne geçirdi. 

GALATASARAY UZAKTAN ŞUTLARLA ZORLADI

Galatasaray vakit kaybetmedi ve gole aldırmayıp Real kalesine saldırdı.rakip kaleye yükseldi. Drogba, 12’de Varane'den topu kurtarıp sert vurdu ama isabetli olmadı. Bu dakikadan sonra Galatasaray rakip kaleyi uzaktan şutlarla zorladı. Hamit, Sneijder ve Drogba’nın denemelerinden gol çıkmadı.

REAL'İN 2. GOLÜ

29’da Real Madrid hızlı çıktı. Essien'in ortasında Galatasaray savunması topu uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Benzema fileleri havalandırdı.

GALATASARAY'IN GOL UMUDU

2. golde morel bozmadı ve Galatasaray 43’te Eboue ile ve Drogba'nın duvar pasıyla birlikte gol umudunu yakalasa da, Eboue'nin yerden vuruşunda top kalecide kaldı.

İkinci yarının en tehlikeli atağında Di Maria, 61’de Muslera ile karşı karşıya kaldı. Uruguaylı kaleci zamanında çıkıp açıyı kapattı ve gole izin vermedi.

Dakikalar 66’yı gösterirken Galatasaray yine tehlikeyi buldu ama son vuruşu yapamadı. Sağdan ortaya Ramos kafa ile dokundu seken topu Riera doldurdu bu defa da Varane hata yapmadı.

3. GOL..

73’te kazanılan serbest vuruşta Real Madrid, 65’te oyuna giren Higuain ile farkı üçe çıkardı. Xabi Alonso'nun serbest vuruşunda ön direkte topa iyi bir vuruş yapan Higuain kafa ile durumu 3-0'a getirdi.

TERİM'İN RİSKLERİ SONUÇ GETİRMEDİ

Maç boyunca olduğu gibi Galatasaray yine uzaktan şutla gol aradı. 80’de Selçuk’un denemesi Diego Lopez’de kaldı. Galatasaray, Amrabat ve Umut denemeleri ile aldığı risklerin de karşılığını bulamayınca mücadele 3-0 ev sahibi lehine sona erdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.