Galatasaray tarihi fırsatı kaçırdı

Galatasaray tarihi fırsatı kaçırdı

Galatasaray, Şamğiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea'ye elenerek büyük bir fırsatı da kaçırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı 2. turda eleyen Chelsea, tarihinde 9. kez çeyrek finale kaldı.

1999-2000 ve 2010-11 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde elenen Chelsea, 2003-04, 2004-05, 2006-07 ve 2008-09 sezonlarında yarı final, 2007-08 ve 2011-12 sezonlarında ise final oynamayı başardı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da oynanan ilk finali bir başka İngiliz ekibi Manchester United'a penaltı atışları sonucunda kaybeden Londra ekibi, 2 yıl önce Münih'te oynanan ve yine penaltılara giden final maçında ise Bayern Münih'i yenerek tarihinde ilk kez kupada şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Son iki yılda önce Şampiyonlar Ligi'ni, ardından da UEFA Avrupa Ligi'ni kazanma başarısını gösteren Chelsea'nin bu sezon Avrupa macerası tatsız başladı. Gruptaki iki maçta da İsviçre temsilcisi Basel'e yenilen "Maviler", diğer maçlarını kazanarak gruptan lider çıkmayı başardı. İkinci turda ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Galatasaray'ı Londra'da 2-0 mağlup etmeyi başaran Chelsea, çeyrek finale adını yazdırdı.
GALAATSARAY TARİHİ FIRSATI KAÇIRDI

Chelsea karşısında skor üretemeyen ve "Devler Ligi"ne ikinci turda veda eden Galatasaray, iki yıl üst üste Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan ilk Türk takımı olma fırsatını kaçırdı.

Galatasaray, geçen sezon teknik direktör Fatih Terim yönetiminde çeyrek finale kalmış, yine Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Real Madrid'e elenmişti.
GALATASARAY İNGİLİZLERİ ADA'DA YENEMİYOR

Galatasaray'ın İngiliz rakiplerine karşı deplasmanda galip gelme hasreti bu maçta da devam etti.

Sarı-kırmızılı ekip, daha önce Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Leeds United ve West Bromwich Albion ile oynadığı deplasman maçlarında 3 kez berabere kalırken, bugünkü maçla birlikte 6 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
DROGBA ESKİ TAKIMI CHELSEA'YE GOL ATAMADI

Galatasaray'ın çok şey beklediği Didier Drogba, iki maçta Chelsea karşısında gol atma başarısını gösteremedi.

"Devler Ligi" ikinci turunda daha önce 5 futbolcu eski takımlarına karşı skor üretmişti. Karim Benzema Real Madrid formasıyla Olympique Marsilya'ya, Cristiano Ronaldo Real Madrid formasıyla Manchester United'a, Lukas Podolski Arsenal formasıyla Bayern Münih'e, Halil Altıntop Galatasaray formasıyla Schalke 04'e, Huntelaar da Schalke 04 formasıyla Real Madrid'e gol atma başarısını göstermişti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.