Galibiyette Rizespor, Gol Sayısında Kartal Önde

Galibiyette Rizespor, Gol Sayısında Kartal Önde

PTT 1. Ligi 24. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile Kartalspor takımları lig tarihinde 16. kez karşı karşıya gelecekler.

Rize Yeni Şehir Stadında mücadele edecek takımlardan Çaykur Rizespor zirve hesapları yaparken, Kartal takımı ligin alt sıralarından uzaklaşmak istiyor.
Çaykur Rizespor ile Kartalspor ilk kez 1989-1990 sezonunda karşılaştı. Bu maçta Kartal takımı evinde Rizespor’u 6-1 gibi bir farklı skorla yenmeyi başardı. O günden bu güne kadar oynanan 15 maçta yeşil-mavililerin galibiyetlerde 8-6 önde olduğu görülüyor. Bir maçtan ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar.
RİZESPOR SON 5 MAÇTA GALİP GELDİ
Tarafların ligin ilk yarısında İstanbul’da oynadığı maç Çaykur Rizespor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Geçen sezon ise oynanan müsabakalarda Karadeniz ekibi evinde 2-1 yenmeyi başardığı İstanbul ekibini deplasmanda da aynı skor ile geçmişti. İki taraf arasında oynanan son 5 maçta Çaykur Rizespor rakibine hiç puan vermeyerek bu maçların hepsinde galip geldi.
KARTAL TAKIMI GOL SAYISINDA ÖNDE
Oynanan toplam 15 maçta Çaykur Rizespor 16 gol kaydederken, Kartalspor ise 22 golle rakip fileleri havalandırdı. Rize takımı bu sezon evinde oynadığı 4 maçta galip gelirken, 1 kez mağlup oldu. 4 maçta ise berabere kaldı. Kartal takımı ise deplasmanda oynadığı 2 maçta rakiplerine üstünlük kurarken, 2 maçta berabere kalarak, 9 müsabakadan da boynu bükük ayrıldı.
Çaykur Rizespor oynadığı 23 maçta 39 puan toplayarak ligde 3. sırada yer alırken, Kartal takımı 23 maçta 24 puan kazanarak ligde 15. sırada kaldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.