Gaziantep 1 Kayserispor 2

Gaziantep 1 Kayserispor 2

Kamil Ocak'ta dün puansız iki takımın mücadalesi vardı. Gaziantepspor 4. dakikada Wagner'le umutlandı ama Kayserispor, Riveros ve Khizanishvili ile rakibini yıktı, bu sezon ilk galibiyeti aldı.

Trabzonspor’u ayrı bir kategoride değerlendirirsek, Anadolu’da Bursa’nın ardından şampiyonluk potansiyeli taşıyan üç takımdan ikisi Gaziantepspor ile Kayserispor’dur. Ancak ne var ki, her iki takımımız da bir yere kadar geliyorlar, her ne oluyorsa oluyor, orada kalıyorlar. Bu sezon için de aynı beklentileri taşıyordu iki takım taraftarı da... Gelgelelim bu iki güzide kulübümüz de sezonun daha başında teklemeye ve kendilerine ümit bağlayanları hayal kırıklığına uğratmaya başladı. Dün oynadıkları futbolu görünce ilk iki haftada aldıkları kötü sonuçların nedenleri hakkında daha iyi fikir sahibi olduk. Üçüncü haftaya sıfır puanla giren iki takım için de kırılma noktası sayılabilecek dün geceki randevuda normal şartlarda insan, hırs, arzu, ekstra motivasyon ve kıran kırana bir mücadele bekliyor. Ama ne gezer! İki takım da adeta hazırlık maçı yapıyor havasındaydı. Son derece ağır bir tempo, basit top kayıpları, güçsüzlük ve amatörce pas hataları maçın özetiydi.

Temposu düşük iki takımdan daha iyi olan, daha fazla pas yapan, daha çok rakip kalede gözüken ve Ambarat ile Sefa gibi iki özel oyuncuya sahip olan Kayserispor, bulduğu iki duran top golüyle sahadan galip ayrılmayı başardı. Maçın ilk yarısında pozisyon kısırlığı had safhadaydı. 4. dakikada Wagner’in pasında topla buluşan Sosa çarprazdan sert vurdu: 1-0. Golden sonra Kayseri daha çok rakip sahada gözüken taraftı. Fakat Sarı-Kırmızılı takım da ceza alanı içinde üretken değildi. Kullandığı çok sayıda korner atışını da değerlendiremedi. Buna mukabil sezonun formsuz ismi Cenk Tosun 42 ve 43’te bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Gurbetçi ilkinde dışarı vurdu, ikincisinde ise karşı karşıya topu kontrol edemedi. İkinci yarıya Kayseri golle başladı. 46’da Sefa’nın kullandığı korner atışında Riveros kafayı vurdu: 1-1. Kayseri üstünlüğünü golden sonra da sürdürürken, 51’de Sefa’nın ortasına Ömer dokunamadı. 69’da ise kazanılan serbest atışta yine Sefa ortaladı, bu kez Khizanishvili kafayla tipledi: 1-2. 73’te Antep’in ikinci yarıdaki tek tehlikeli atağında Orhan’ın uzaktan sert şutu kalecide kalınca 3 puan Kayseri’nin oldu.

Kafkas istifa etti, Kızıl reddetti

Kayserispor yenilgisi sonrası Gaziantepspor’da flaş gelişmeler yaşandı. Antalya ve Fenerbahçe yenilgilerinin ardından dün akşam da Kayserispor’a boyun eğen Güneydoğu temsilcisinde teknik direktör Tolunay Kafkas istifa etti. Kafkas’ın istifasını reddeden başkan İbrahim Kızıl’ın iki hafta içerisinde federasyonda görev yapan Ersun Yanal’ı ikna etmeye çalışacağı iddia edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.