Hangi Durumda Kim Ligde Kalır, Kim Düşer? İşte Tüm Kombinasyonlar..

Hangi Durumda Kim Ligde Kalır, Kim Düşer? İşte Tüm Kombinasyonlar..

Süper Lig'in 34. haftasına giderken hangi takım hangi durumlarda düşer, hangi durumlarda ligde kalır hesapları yapılmaya başlandı.

Ligin 33. haftasında Ankaragücü'nün küme düşmesi kesinleşirken Çaykur Rizespor, Kayserispor, BTCTurk Yeni Malatyaspor ve Denizlispor'un durumu ise hala kritik.

 
33. haftada alınan sonuçlar itibariyle Denizlispor 35 puanla 14., Çaykur Rizespor 35 puan ile 15., Yeni Malatyaspor 32 puan ile 16., Kayserispor ise 32 puanla 17. sırada..
 
Peki hangi durumda hangi takım küme düşer?

1. Olasılık
Eğer 34. haftada Denizlispor ile Çaykur Rizespor yenilir, Yeni Malatyaspor ile Kayserispor yenerse; dört takım da ligi 35 puan ile bitirir. Bu durumda dörtlü averaja bakılır ve 4 takımın birbirleri arasında oynadığı maçlara göre Denizlispor ve Yeni Malatyaspor küme düşer.
 
2. Olasılık
Eğer 34. haftada Denizlispor ve Çaykur Rizespor yenilir, Kayserispor yenemez, Yeni Malatyaspor yenerse; Denizlispor, Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor ligi 35 puanla bitirir. Bu durumda Kayserispor direk düşerken, diğer takımlar için üçlü averaja bakılır ve bu üç takımın birbirleri arasında oynadığı maçlara göre Yeni Malatyaspor küme düşer.
 
3. Olasılık
Eğer 34. haftada Denizlispor ve Çaykur Rizespor yenilir, Yeni Malatyaspor yenemez, Kayserispor yenerse; Denizlispor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor ligi 35 puanla bitirir. Bu durumda Yeni Malatyaspor direk düşerken, diğer takımlar için üçlü averaja bakılır ve bu üç takımın birbirleri arasında oynadığı maçlara göre Çaykur Rizespor küme düşer.
 
4. Olasılık
Eğer 34. haftada Denizlispor, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor kazanır, Çaykur Rizespor yenilirse; Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor ligi 35 puanla bitirir. Bu durumda üçlü averaja bakılır ve bu üç takımın birbirleri arasında oynadığı maçlara göre Kayserispor ile Yeni Malatyaspor küme düşer.

5. Olasılık
Eğer 34. haftada Denizlispor ve Kayserispor yener, Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor yenilirse; Çaykur Rizespor ve Kayserispor ligi 35 puanla bitirir. Bu durumda Yeni Malatyaspor direk düşerken, Çaykur Rizespor ve Kayserispor için ikili averaja bakılır. Her iki takımın da ikili averajda puanı aynı olduğu için genel averaj baz alınır. Çaykur Rizespor'un averajı -17, Kayserispor'un averajı -31 olduğundan Çaykur Rizespor'un düşmesi için Kayserispor-Trabzonspor maçının en az 14 farkla bitmesi lazım.

Çaykur Rizespor ve Denizlispor'a ligde kalması için 1 puan yetiyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.