'Hiçbir Takım Tam Olarak İstediği Transferleri Yapamadı'

'Hiçbir Takım Tam Olarak İstediği Transferleri Yapamadı'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, transfer döneminde hiçbir takımın tam olarak istediği transferleri yapamadığını belirterek, “Biz de en iyi alabileceğimiz oyuncuları transfer ettik, bu transferleri en iyi şekilde lige hazırlayıp başarılı olacağız” dedi.

Yeni bir takım olduklarını belirten Çalımbay, “Bu sezon 16 transfer yaptık. Seneye belki de bu kadar transfer yapmayacağız. Birkaç oyuncu transfer ederek sezona başlayacağız. Bu sezonu en iyi şekilde bu kadro ile bitirmeyi hedefliyoruz. Artık transfer bugün bitiyor. Bu beni sevindiriyor. Bundan sonra önümüze bakacağız. Elimizdeki kadro ile yolumuza en iyi şekilde devam etmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Bu sene göreve başlarken ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini söyleyen Çalımbay, “ Bunun için çok transfer yapmamız gerekiyordu. Bunda başarılı olduk. İstediğimiz gibi bir hazırlık yaptık. Transferlerin bize geç katılması tek sorundu. Üç maça bakarsak iyi şeyler yaptık. Hatalarımızda var. Bunları telafi etmemiz gerekiyor. Şu an kaleci Serkan’da aramıza katıldı. Bir forvet bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var. Bugün son şansımız. Önümüzdeki günlerde Türkiye Kupası başlıyor. O yüzden kadronun daha geniş olmasını istiyoruz. Bu gün son gün kalecimizi aldık. Artık taraftarımızın da desteği ile bu sezonu en iyi yerde bitirmek için çalışacağız. Pazar günü Trabzon takımı ile bir hazırlık maçımız var. Oynamayan ve maç eksiği olan arkadaşlara yer vereceğiz. Sonrasında haftaya zor bir maçımız var. Antep takımı içinde önemli olan bu maçta en iyi neticeyi almak için çalışıyoruz. Bu günden sonraki tek hedefimiz kendimizi lige vereceğiz. Transferin bitişiyle elimizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanacağız” şeklinde konuştu.
Yabancı kısıtlamasından dolayı yerli bir kaleci daha transfer ettiklerini kaydeden Rıza Çalımbay, “Serkan’ı renklerimize bağladık. Diğer üç kalecimizden de memnunuz. Ama bazı maçlarda yabancı kontenjanından dolayı, kaleyi yerli kaleciye teslim edeceğiz. Yekta transferi ile uğraştık ama olacağını sanmıyorum. Alternatifli bir kadro yapmak için uğraştık. Şu an ki kadromuz zaten bize yeterli olacaktır. Önemli olan oyuncularımızın kapasitesini en üst noktaya çıkartmak. Forvet hattında Uche’den şu an istediği verimi alamadık ama umutluyum. Bize faydalı olmasını bekliyorum. Forvet için bugün bir transferimiz olacak. Bu büyük ihtimalle yabancı olacak. Kwueka’da oynamaya başlayacak cezası bitiyor. Bu oyuncu istediğimiz ölçüde. Forvet hattında bu oyuncu ile sorunlarımızı gidereceğiz. İdeal kadro kuramadık. Ama takımımı en üst seviyeye getirmek için daha çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.