Hocalar takım takımlar hoca arıyor

Hocalar takım takımlar hoca arıyor

"Dört büyük" kulüpten 3'ü teknik direktörleriyle yollarını ayırdı.

Aykut Kocaman'ın istifasının Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi teknik direktör belirsizliği yaşayan takım sayısı 7'ye çıktı.

Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Sanica Boru Elazığspor ve Kardemir Karabükspor "teknik direktör bilmecesi" yaşayan takımlar arasında yer alıyor.

Fenerbahçe ile üst üste 2. kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldıran Kocaman'ın dün istifasını sunmasının ardından, sarı-lacivertli kulüp de teknik adam problemi yaşayan takımlar kervanına katıldı. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, görev yaptığı 3 sezonda 1 şampiyonluk yaşayan, sarı-lacivert ekibi UEFA Avrupa Ligi'nde de yarı final oynatan Kocaman'ın istafasını kabul edereken, yeni teknik direkör arayışına başladı. Kocaman, daha önce de ilk yarının son maçında 3-1'lik Kardemir Karabükspor mağlubiyetinin ardından istifasını sunmuş, yönetim kabul etmemişti.

Beşiktaş'ta yeni teknik direktörünü belirlemedi

Yeni sezonda yoluna hangi teknik adamla devam edeceği belli olmayan takımlar arasında ligi 3. sırada bitiren Beşiktaş da bulunuyor.

Geride kalan sezona "Feda" diyerek başlayan siyah-beyazlılar, önümüzdeki sezon Samet Aybaba ile yola devam etmeme kararı aldı. Maddi kriz yaşayan Beşiktaş'ın başında 16 galibiyet ve 10 beraberlik alarak 58 pun toplayan Aybaba, siyah-beyazlılara UEFA Avrupa Ligi kapısını açtı.

Antalyaspor'da 5 yıllık birliktelik sona erdi

Teknik adam istifasıyla karşı karşıya kalan takımlar arasında Medical Park Antalyaspor da yer alıyor.

Akdeniz ekibiyle 2008-2009 sezonunda yolları kesişen ve 5 yıldır Medical Park Antalyaspor'u çalıştıran Mehmet Özdilek, sürpriz bir şekilde istifa kararı aldı. İstikrarıyla diğer teknik adamlara örnek olan Özdilek'in bu kararıyla Medical Park Antalyaspor'un da teknik direktör koltuğu boşta kaldı.

Takımlarını Süper Lig'de tuttular ama

Ligde 8. haftanın sonunda son sırada bulunan Sanica Boru Elazığspor'un başınan getirilen Yılmaz Vural, "Gakkoşlar"ı Spor Toto Süper Lig'de tutmayı başardıktan sonra görevinden ayrıldı.

Teknik direktör Bülent Uygun da küme düşme tehlikesi yaşayan Gaziantepspor'u 10. sıraya kadar çıkardıktan sonra yeni sezon öncesi istifa etti. Her iki takım da henüz yeni bir teknik adamla anlaşmadı.

"Atom Karınca" da ayrıldı

"Atom Karınca" lakaplı Rıza Çalımbay ise 2010-2011 sezonunda çalıştırmaya başladığı Sivasspor ile 3 yıllık birlikteliğin ardından yol ayrımına gitti.

Çalımbay'ın yönetimindeki Sivasspor, geçen sezon ligi 44 puanla 12 sırada bitirdi. Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor ile prensipte anlaşırken, Sivasspor da teknik direktör belirsizliği devam ediyor.

Kardemir Karabükspor'da sonrası belirsizlik sürüyor

Sezona Mesut Bakkal yönetiminde giren Kardemir Karabükspor, kötü gidişattan sorumlu tuttuğu teknik direktörünü 32. hafta sonunda gönderme kararı aldı.

Ligi düşme hattının hemen üzerinde 15. sırada tamamlayan Kardemir Karabükspor'u son 2 hafta yardımcı antrenör Suat Sarıcan çalıştırdı. Kardemir Karabükspor'da önümüzdeki sezon kimin görev alacağı netlik kazanmadı.

Kafkas'ın yerine Akçay

Süper Lig ekiplerinden 7'sinde teknik direktörlük belirsizliği sürerken, "Dört Büyükler"den Trabzonspor'da yeni yönetim kurulunun seçiminin ardından teknik direktörlük değişimi yaşandı.

Trabzonspor teknik direktörlüğüne Şenol Güneş'in istifasının ardından, geçen sezon 20. haftada getirilen Tolunay Kafkas'ın yerine PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'u çalıştıran Mustafa Reşit Akçay'ın teknik direktörlüğe getirildi.

Süper Lig'e çıkardılar, görevlerini bıraktılar

Takımlarını Spor Toto Süper Lig'e çıkaran Mustafa Denizli'yle Çaykur Rizespor, Osman Özköylü'yle de Kayseri Erciyesspor'la sezon sonrası yollarını ayırdı.

PTT 1. Lig'de Kayseri Erciyesspor'u şampiyon yaparak 6 sezon aradan sonra Süper Lig'e çıkaran Özköylü ile yollar ayrıldı ve takımın başına Gençlerbirliği'ndeki görevini bırakan Fuat Çapa getirildi.

Tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ise 5 yıl sonra Süper Lig'e çıkardığı Çaykur Rizespor'daki görevini bıraktı. Geçen sezonun 18. haftasında devraldığı Karadeniz temsilcisiyle başarılı bir dönem geçirmesine rağmen Denizli'yle yollar karşılıklı anlaşılarak ayrıldı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.