Inter ucuz kurtuldu!

Inter ucuz kurtuldu!

İtalyan devi Inter, Trabzonspor'un elinden ucuz kurtuldu.. Güçlü rakibi karşısında futboluyla büyüleyen temsilcimiz, fazlasını hak ettiği maçta 1 puana razı oldu..

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Trabzonspor ile İtalya'nın Inter takımları, 28 yıl aradan sonra Trabzon'da yeniden karşı karşıya geldi.

İlk olarak 14 Eylül 1983'te UEFA Kupası 1. Turu'nda yine aynı statta karşılaşan iki takım, çeyrek asırdan fazla bir sürenin ardından yeniden Trabzon'da karşılaştılar. Söz konusu maçı 1-0 kazanan bordo-mavililer, İtalyan takımını 28 yıl sonra yine yenmenin planlarıyla sahasında ağırladı.

Trabzonspor'un Inter karşısında büyük bir zafere imza attığı karşılaşmada kadrosunda bulunan ve dün bir alışveriş merkezinin organizasyonuyla bir araya gelen ve aralarında Hasan Şengün (Dobi Hasan), Hasan Vezir, Necati, Turgay ve Levent gibi oyuncuların da bulunduğu efsanevi kadroda forma giyen futbolcular da karşılaşmayı tribünden izleyerek, bordo-mavili takıma destek verdiler.

-Güneş, bu kez saha kenarında-
14 Eylül 1983 tarihindeki karşılaşmada Trabzonspor'un kalesini koruyan teknik direktör Şenol Güneş, bu kez yedek kulübesinde yer aldı. O dönemde sahada bordo-mavili takımın başarısı için mücadele eden Güneş, bu kez saha kenarından oyuncularına verdiği taktiklerle galibiyet aradı.

Güneş, grupta İtalya'da oynanan ilk maçta cezası nedeniyle maçı tribünden takip etmişti.

-Taraftarlardan büyük ilgi-
Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiler. Daha önceki maçlardan farklı olarak satışa çıkarılan biletleri kısa sürede tüketen bordo-mavili taraftarlar, tribünlerin tamamını doldular.

Sadece Inter takımına ayrılan bölümün boş olduğu Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaklaşık 23 bin dolayındaki taraftarlar, ellerindeki bordo-mavi bayraklarla coşkulu biçimde takımlarına destek verdiler.

-Trabzonspor'da tek, Inter'de 5 değişiklik-
Trabzonspor'da, İtalya'da yapılan ilk maçtaki kadroya göre tek oyuncu değişikliği yapıldığı dikkati çekti.

İlk karşılaşmada cezası nedeniyle forma giyemeyen golcü oyuncu Burak Yılmaz bu maçta ilk 11'de forma giyerken, o maçta görev yapan Brezilyalı forvet oyuncusu Henrique ise yedek soyundu.

Inter'de ise ilk maça oranla 5 farklı oyuncu görev yaptı. O mücadelede ilk 11'de forma giymeyen Stankoviç, Alvarez, Milito, Samuel ve Chivu bu maçta sahadaki yerlerini aldılar.

-Depremzede minik Oğuz da maçta-
Trabzonspor Kulübü, Van'ın Erciş ilçesindeki depremin ardından ailesiyle çadırda yaşayan ve talebi üzerine forma gönderdiği 5 yaşındaki Oğuz Can'ı, karşılaşmayı izlemek için Trabzon'a getirdi.

Kardeşleri Yasin (12), Cansu (15) ve 7 aylık Yunus Emre ile annesi Aynur Can ve dayısı Murat Dülek'le kente gelerek karşılaşmayı izleyen minik Oğuz, maç öncesi bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Burak'ın elini tutarak seremoniye de çıktı.

-Güvenlik önlemleri-
İki takım arasındaki karşılaşmada 450'si özel güvenlik olmak üzere bin 243 güvenlik mensubu görev yaptı.

Maç öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınırken, taraftarlar iki aşamalı güvenlik çemberi ve üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındılar.

-Maç öncesi dostluk yemeği-
Trabzonspor, Inter Kulübü yetkilileri ve UEFA temsilcileri onuruna yemek verdi.

Yemeğe Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleriyle, Inter Kulübü'nü temsilen Moratti ailesi adına Bedy Moratti ile üst düzey yöneticisi Ernesto Paolillo, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Luis Figo, UEFA Temsilcisi Andrey Medinitsev ve UEFA Gençler-Amatörler Komite Üyesi Süheyl Önen katıldı. Yemek sonrası heyetler arasında karşılıklı hediye alışverişi de yapıldı.

Karşılaşmayı, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü de izledi.

-VE MAÇ-

-Trabzonspor: 1 - Inter: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Peter Kirkup (İngiltere)

Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Halil Altıntop, Burak

Inter: Julio Cesar, Nagatomo, Samuel, Lucio, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Alvarez, Stankovic, Zarate, Milito

Goller: Dk. 18 Alvarez (Inter), Dk. 23 Halil Altıntop (Trabzonspor)

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
Trabzonspor, karşılaşmaya savunmasını kalabalık tutan Inter karşısında baskılı başlamasına karşın, ilk etkili atağında golü bulan takım konuk Inter oldu. 18. dakikada Alvarez'in golü ile öne geçen rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren ve gol fırsatları yakalayan bordo-mavililer, rakibine 5 dakika sonra Halil Altıntop'un golüyle cevap vererek skorda dengeyi sağladı. Devrenin kalan dakikalarında her iki takımda buldukları gol pozisyonlarını değerlendiremeyince, ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

2. dakikada Halil Altıntop'un pasında sağdan ceza alanına doğru hareketlenen Celustka'nın sert şutunda top, yandan auta gitti.

15. dakikada ceza alanının dışında Lucio'nun uzaklaştırmak istediği top, Burak'ın önüne düştü. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda kaleci Julio Cesar, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

18. dakikada Miloto ile paslaşarak ceza alanı sağ çaprazında kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Alvarez, sol ayağıyla yerden bir vuruşla topu Tolga'nın sağından filelere gönderdi: 0-1

22. dakikada Colman'ın ara pasında ceza alanı içinde savunmanın arkasında topla buluşan Burak'ın yatarak vuruşunda kaleci Julio Cesar'ı da geçerek kaleye doğru yönelen top, direğin dibinden auta çıktı.

23. dakikada Colman'ın pasında ceza alanı dışındaki Halil Altıntop'un sert şutunda, savunmadaki Samuel'in sırtına da çarparak yön değiştiren top, üst direğin içine vurarak filelerle buluştu: 1-1

35. dakikada Colman'ın pasında ceza yayı içindeki Alanzinho'nun yerden vuruşunda kaleci Julio Cesar, yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Pozisyonun devamında Alanzinho'nun kullandığı korner atışından gelen topa ceza alanı içindeki Burak'ın kafa vuruşunda kaleci Cesar, bir kez daha gol izni vermedi.

36. dakikada Trabzonspor yarı alanından aldığı topu sol çaprazdan ceza alanına taşıyan Zarate'nin şutunda kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45+1. dakikada Zarate'nin soldan kullandığı serbest atışta, arka direkteki Milito topu kafayla Lucio'ya gönderdi. Bu futbolcunun şutunda Giray, topu kafayla kornere gönderdi.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.