İstatiskler Avcı'yı yalanlıyor

İstatiskler Avcı'yı yalanlıyor

Hollanda maçında Selçuk ve Gökhan’ı oynatmayan Abdullah Avcı’nın tercihleri istatistiklere de ters düşüyor.

Hamit 17 top kaybetti, Tunay Torun tek isabetli şut atamadı. Aşı tutmadı.
Yedek kalan Selçuk İnan ve Gökhan'ın lig performansları bu ikiliden iyi.
Estonya maçında kadro değişimi şart. Avcı'nın da bunu yapacağı öğrenildi.

AVCI'NIN PLANI TUTMADI

Hamit'in sağ bek, Tunay'ın ise oyun kurucu olarak ilk 11'de sahaya çıktığı taktik planı tutmadı. Bunun en büyük kanıtı, gerek bu maçta gerekse de yerlerine oynadıkları isimlerle karşılaştırıldıklarında ortaya çıkan tablo.

OTORİTELER TARAFINDAN TOPA TUTULMUŞTU

A Milli Takım'ın önceki gün Hollanda ile yaptığı maça, teknik direktör Abdullah Avcı'nın tercihleri damga vurdu. Hürriyet gazetesinden Fatih Sabovic'ın haberine göre; yaptığı analizler sonucu Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'ü sahaya sürmediğini dile getiren milli takımın teknik patronu, bu iki ismin yerine Hamit Altıntop ve Tunay Torun'u tercih etti. Otoritelerden bu sürpriz kadro seçimi sebebiyle yoğun eleştiriler alan Avcı'ya en çok yöneltilen soru, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'ü neden oynatmadığıydı.

İSTATİSTİKLER AVCI'NIN YANLIŞ YAPTIĞINI GÖSTERİYOR

2014 Dünya Kupası yolunda 2-0'lık yenilgimizle sonuçlanan karşılaşma sonrası istatistiklere bakıldığında; bu taktik planın tuttuğunu söylemek mümkün görünmüyor.

Oysa, hem Hamit ve Tunay'ın hem de yerlerine oynadıkları Selçuk ile Gökhan'ın kulüplerinde bu sezon yakaladıkları performans incelendiğinde kimlerin formda olduğunu görmek zor değil.

SELÇUK İNAN VE GÖKHAN GÖNÜL'ÜN MÜTHİŞ PERFORMANSI ES GEÇİLDİ

Galatasaray'da Selçuk İnan, geride bıraktığı 4 maçta 2 gol, 3 asistle çok verimli bir görüntü çizdi. Milli maçta yerine oynayan Tunay Torun ise Stuttgart forması ile 5 maçta 1 gol, 1 asistlik performans ortaya koyarken, Selçuk'un yarısı kadar süre alabildi. Yine Gökhan Gönül, F.Bahçe'nin 6 maçının tamamında 90 dakika oynayıp 2 asist yaparken, sağ bekte görev alıp Robben karşısında çok zor anlar yaşayan Hamit, çıktığı 4 maçta kayda değer bir istatistiğe imza atamadı.

120 GÜNDÜR MAÇ YAPMAYAN NURİ ŞAHİN KADRODA

Bu 4 isim dışında Abdullah Avcı'nın, Atletico Madrid formasıyla sadece Chelsea'ye karşı oynanan Süper Kupa mücadelesinde 4 dakika sahada kalan Emre Belözoğlu'nu ilk 11'de oynatması ve yerine de 66 dakika oynadığı Liverpool-Arsenal mücadelesinden önce tam 120 gün resmi maç yapmayan Nuri Şahin'i alması istatistiklere ters düşen tercihler olarak dikkat çekti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.