Juventus'tan Trabzonspor'a

Juventus'tan Trabzonspor'a

Trabzonspor bir süredir gündeminde olan İsviçreli 26 yaşındaki sol kanat oyuncusu Reto Ziegler ile 3 yıllığına anlaşmaya vardı.

Trabzonspor uzun süredir aradığı sol beki nihayet buldu. Cale’den istediği verimi alamayınca Alman ekibi Wolfsburg’a gönderen, Piotr Brozek’in bir türlü form tutamamasından yakınan, Celustka’nın ise oyunu tek yönlü

oynamasından şikayetçi olan BordoMavililer’in teknik patronu Şenol Güneş, yönetimden ilk olarak savunmanın soluna takviye istemişti.

3 yıllık sözleşme yapılacak
Sürekli olarak hücuma katılabilen, aynı zamanda tecrübeli bir oyuncu düşünen Güneş, Juventus’ta forma giyen   Reto Ziegler’i renklerine bağladı. Sezon başında Sampdoria’dan, Juventus’a transfer olan 25 yaşındaki futbolcu için Bordo-Mavililer 3.6 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. İsviçreli oyuncuya ise 3 senelik sözleşme için yıllık 1.5 milyon Euro verilecek. Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olmasından ötürü Ziegler’in,  Trabzonspor’u tercih ettiği belirtildi.

Başkan Şener doğruladı

Transfer taarruzunda ilk hamlesinde mutlu sona ulaşan Bordo-Mavililer, son anda bir aksilik olmazsa Ziegler’i bugün Trabzon’a getirip, resmi sözleşme imzalatacak. Savunma oyuncusu daha sonra İsviçre Milli Takımı’nın kampına katılacak. Başkan Sadri Şener de transferde yaşanan gelişmeleri doğruladı. Şener, “Juventus’la bonservis bedelinde anlaştık. Futbolcuyla da sözlü olarak anlaştık. Oyuncunun kulübüyle bazı maddi sorunları var. Bu sorunlar da giderildiğinde yarın (bugün) Trabzon’a gelecek ve sözleşme imzalayacağız” dedi.

Yeni transfer Henrique bekleneni ortaya koymasına rağmen, Brozek-Halil ikilisinin gol yollarında etkisiz kaldığını gözlemleyen Bordo-Mavili takımın teknik heyeti, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalınmasının ardından golcü takviyesini gündeme aldı. İlk etapta Arshavin, Anelka gibi yıldız isimlerin durumunu soran Trabzonspor, rotayı Almanya’ya çevirdi. Bundesliga ekibi Hamburg’un forveti Jose Paolo Guerrero için resmi teklifini sunan Bordo-Mavililer, Alman ekibinin isteyeceği bonservis bedeline göre Perulu yıldızın transferini bitirecek. Hafta için de Trabzonspor’a şartların sunulması beklenirken, Fırtına Ziegler ile birlikte Guerrero’nun işini aynı anda bitirip, gövde gösterisi yapmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz sezon 32 maçta forma giyen 27 yaşındaki futbolcu, 10 kez rakip fileleri havalandırdı.

‘Önemli aşama kaydettik’

Her iki ayağını da kullanabilen ve nokta santrfor özelliği barındıran başarılı forvetin, ortalama bedelinin yaklaşık 5-6 milyon Euro olduğu söyleniyor. Başkan Sadri Şener çalışmalarla ilgili bilgi verirken, “Transferlerde önemli aşama kaydettik, görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz imza yok” ifadesini kullandı.

Ülke içi transferinde Volkan Şen’in işini bitiren ve hücum hattını güçlendiren Trabzonspor, Ankaragücü’nün yıldızlarını da yakından takip ediyor. Alacakları ödenmediği için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuran Başkent ekibinin Slovak oyuncularıyla temasta olan Bordo-Mavililer, yine de bu işi Ankaragücü’nün bilgisi dahilinde yapmak istiyor. Yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu, Ankara’da futbolcuların menaceriyle görüşürken, Sarı-Lacivertli kulüp temsilcileriyle de konuyu masaya yatırıyor. Öncelikli olarak Vittek’e yönelen Trabzonspor, Guerrero işi olmazsa yıldız forveti alacak. Her ne kadar federasyon kontenjanı serbest bıraksa da, takımda 9 yabancı futbolcu olduğunu göz önünde bulunduran ve bu sayının çok fazla artmasını istemeyen yönetim, yapmayı düşündüğü transferleri alternatifleriyle değerlendiriyor.

Sestak da gündemde

Sadece Vittek değil, Ankaragücü’nden Sapara’yı da listesinde bulunduran Trabzonspor, bu konuda teknik direktör Şenol Güneş’in vereceği son raporu bekliyor. Orta sahada görev yapabilen Sapara, gerektiğinde her iki kanatta görev üstleniyor. Bordo-Mavililer, Sestak’ın durumunu da soruyor.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.