Kartal, kendisine ait 45 dönümlük araziye halka açık spor tesisi yapıyor

Kartal, kendisine ait 45 dönümlük araziye halka açık spor tesisi yapıyor

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, kendisine ait 45 dönümlük araziye halka açık spor tesisi yapıyor.

 Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, yapmayı planladığı spor tesisine ilişkin detayları ve ligdeki hedeflerini DHA’ya anlattı. Kartal, “Kapalı spor tesisleri, tenis, yüzme havuzu, basketbol, voleybol, futbol hepsini bir şekilde şekillendirip Ankara’ya örnek bir spor tesisi yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 
Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan 45 dönümlük arazinin imar planında spor tesisi olduğunu belirten Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, “Biz de ona uygun bir şekilde ağaçlandırmayı yaptık.

Şimdi ortada boş görünen bu alanda da ileri aşamada kapalı spor tesisleri, tenis, yüzme havuzu, basketbol, voleybol, futbol hepsini bir şekilde şekillendirip Ankara’ya örnek bir spor tesisi yapmayı düşünüyoruz. İnşallah gelirlerini de sporda kullanacağız. Ankara’da böyle bir tesisin olduğunu zannetmiyorum.

Öyle bir tesis olacak ki hem yeşilin içinde hem insanların rahatlıkla yürüyebileceği yürüyüş yolları, asfalt kırığından yaptık. Tartan pistten yürümesi daha zevkli. İnsanlar gelecek yürüyecek, sporunu yapacak. Burada böyle bir ihtiyaç duyuluyor diye düşünüyoruz bu açığı kapatarak burada bir spor tesisi yapmak istedik ve başladık. Corona virüsü başlangıcından bu yana bu tesisi bu hale getirdik. 45 dönüm üzerinde burası.

Kapalı tesisler ilk aşamada 10 bin metrekare, üstüne de enerji düşünüyorum.  İkinci bir aşamada da yine bir 10 bin metrekare de ileriye doğru düşünüyorum. 45 dönümünü tamamen spor alanı olarak dizayn edeceğiz. Zaten Bağlıca, Etimesgut’un güzel bir semti. Halka açık gayet güzel bir yer yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

HABER VİDEO İZLEYİN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.