Rize Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor basket takımını 69-59 mağlup Etti

Rize Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor basket takımını 69-59 mağlup Etti

Rize Belediyespor Kadın Basketbol takımı, 24. haftada kendi evinde ağırlamış olduğu Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor basket takımını 69-59 mağlup ederek kazanan taraf oldu.

Türkiye Kadın Basketbol 1. Ligde mücadele eden takımımız almış olduğu bu galibiyetle birlikte ligde 4. Sırada yerini aldı.

Rize Yenişehir Spor Salonu’nda oynanan maça Mikayla Amari Cowling, Halime Uykan, Ebru Torun, Kübra Dicle ve Zilan Gülsüm ilk beşiyle başlayan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Marie Elise Benson ve Deniz Üstün’ün sayılarıyla 5-0 geriye düştükten sonra ilk sayısını Mikayla Amari Cowling’in serbest atışıyla hanesine yazdırdı.

İlk 5 dakikası 9-4 Rize Belediyesi üstünlüğüyle geçilen periyotta sayı üretmekte zorlanan takımlardan ev sahibi ekip, Marie Elise Benson ile etkili sonuca gitmeye çalışırken, Körfezin Melekleri de Mikayla Amari Cowling ile farkın açılmasını engellemeye çalıştı. İlk çeyrek Rize Belediyesi’nin 18-14 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci periyota da Marie Elise Benson’un sayılarıyla başlayan ev sahibi takım, farkı 8 sayıya çıkardı. Mikayla Amari Cowling’in üçlüğüyle skor, 22-17 oldu. Mikayla Amari Cowling ve Zilan Gülsüm ile 0-6’lık seri bulan Balıkesir temsilcisi, devrenin son 5 dakikasına girilirken skoru 28-25’e getirip, farkı 3’e düşürdü.

SOYUNMA ODASINA 9 SAYI FARKLA GİRİLDİ
Arzu Asiye Özdemir’in sayılarıyla avantajını korumaya çalışan Karadeniz ekibine Kübra Dicle ile karşılık vermeye çalışan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 02:00’de skoru 35-31 yaptı. İlk devrenin son sayılarına imza atan Deniz Üstün, Rize Belediyesi’nin soyunma odasına 40-31 önde girmesini sağladı.

İkinci devrenin başında Deniz Üstün’ün serbest atışları farkı 11 sayıya çıkardı. Kübra Dicle’ye yanıt veren isim yine Deniz Üstün oldu. Ebru Torun’un üçlüğü, 05:49’da skoru 44-36’ya getirdi. Marie Elise Benson, farkı yeniden çift haneli rakamlara taşıdı. Ebru Torun’un üçlüğü bir kez daha isabet buldu ve skor, 46-39 oldu. Marie Elise Benson’un serbest atışlarına Mikayla Amari Cowling yanıt verdi. Arzu Asiye Özdemir’in üçlüğü skoru 51-41 yaptı. Sümeyya Özcan’ın Jump Shot’ı Rize Belediyesi’nin son çeyreğe 53-41 üstünlükle girmesine yetti.

Deniz Üstün’ün serbest atışıyla start alan final periyotunun ilk anlarında Marie Elise Benson ve Sema Şenol’un karşılıklı sayılarıyla skor 56-43 olduktan sonra Ebru Torun’un Jump Shot’ına da yanıt veren isim olan Marie Elise Benson, 2 dakikadan fazla süren skor sessizliğine de 05:44’te nokta koyarak, skoru 60-45 yaptı.

İrem Yalçın’ın sayıları, 04:51’de farkı 11’e düşürdü. Ancak maçın son bölümünde de sayı üretmekte zorlanan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Ebru Torun’un son çabalarına rağmen Rize Belediyesi deplasmanında 69-59 yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla, sezonun yedinci yenilgisini alan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 41 puanla beşinci sıraya gerilerken, aynı puana ulaşan Rize Belediyesi dördüncü sıraya yükseldi.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Rize’de 22 sayı, 15 ribaund ve 4 asist ile mücadele eden Mikayla Amari Cowling’in uğraşı, Körfezin Melekleri’nin maçı çevirmesine yetmezken, Rize Belediyesi’nde 28 sayı ve 9 ribaunda imza atan Marie Elise Benson, galibiyetin mimarı oldu.

KAYNAK: HABERCİGAZETESİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.