Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Yıldız, Dünya 2.’si Rizeli Halterci Onur Demirci’yi Konuk Etti

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Yıldız, Dünya 2.’si Rizeli Halterci Onur Demirci’yi Konuk Etti

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Dünya Gençler Halter Şampiyonasında Dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Rizeli Milli Halterci Onur Demirci’yi makamında ağırladı.

Dünya Gençler Halter Şampiyonası 2-10 Mayıs 2022 tarihleri arasında 53 ülkeden 151 kadın 153 erkek sporcunun katılımı ile Yunanistan'ın Girit adası Heraklion şehrinde düzenlendi.
Türk Milli Takımı sporcuları şampiyonada 7 altın, 5 gümüş, 7 bronz olmak üzere toplam 19 madalya kazanma başarısı göstererek erkeklerde 604 puan ile dünya birinciliğini elde ederken kadınlarda ise 515 puan ile Dünya ikinciliğini elde etti.
Milli forma altında Erkekler 109 kiloda yarışan Rizeli milli halterci Onur Demirci, gümüş madalya kazanarak Dünya 2.’si oldu. Şampiyonanın sekizinci gününde podyuma çıkan Onur Demirci 196 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazanırken, koparmada 155, toplamda ise 351 kiloluk derece elde etti.

Milli Takımın şampiyona sonrası yurda dönmesiyle memleketine dönen Milli Halterci Onur Demirci, Antrenörü Sibel İlgün ile birlikte Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız tarafından makamda konuk edildi.
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Milli Takımın Yunanistan’da çok önemli bir başarı elde ettiğini belirterek Dünya ikinciliği ile bu başarıda pay sahibi olan Onur Demirci ve Antrenörü Sibel İlgün’ü tebrik etti.
Onur’un şampiyonada elde ettiği başarının kendilerini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını ve halter sporunda Antrenör Sibel İlgün’ün de büyük katkıları ile Rize’den gelecek yıllarda daha fazla sporcuyu Milli Takıma göndereceklerine inandıklarını kaydeden İl Müdürü Yıldız, Onur’un gençlere örnek olacak başarılarına bir yenisini eklemesiyle gururlandıklarını ve kendisinden yeni başarılar beklediğini kaydederek, “Yunanistan’da çok önemli bir başarı elde sporcumuz Onur Demirci’yi ve Antrenörümüz Sibel İlgün’ü kutluyorum. Gelecek için daha büyük başarılar için bize umut vermeye devam eden sporcumuz ve antrenörümüze bu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Ziyarette ayrıca, Derepazarı Kaymakamı Bekir Yalçın, Spor Hizmetleri Müdürü Ramazan Öztürk, İl Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa da yer aldı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.