Rize Mutlu Bitirmek İstiyor

Rize Mutlu Bitirmek İstiyor

Türkiye Kupası 2. turunda yarın (22.12.2011) sahasında Çorumspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, 2011 yılının son maçında galip gelerek sezonu galibiyetle tamamlamak istiyor.

Türkiye Kupası 2. turunda yarın sahasında Çorumspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, kupa maçlarının ekonomik açıdan ve futbolcuları değerlendirme adına çok önemli olduğunu söyledi.

Kalpar, yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası maçlarının çok önemli olduğunu belirterek, ''Kupa maçları ekonomik ve futbolcuları değerlendirme adına çok önemli. Takımın verimini artırabiliyorsunuz. Kupa maçlarında hiç beklemediğiniz oyuncular kendini kanıtlayabiliyor'' dedi.

Elemeli sistemle oynanan maçlarda dört karşılaşma sonrası çeyrek veya yarı final oynanabildiğini ifade eden Kalpar, ''Kupa maçları için gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz lafı, en gerçekçi açıklama. Bunu kabul ederek kupa maçlarını oynayacağız. Türkiye Kupasında 'Şampiyonluğa oynuyorum' dersem gerçekçi bir yaklaşım olmaz ama Süper Lige yükselme hedefimiz çok gerçekçi. Türkiye Kupası maçlarında mümkün olduğu kadar kazanarak bir üst tura çıkmak istiyoruz'' diye konuştu.

Kalpar, ligde veya kupada yedek kadro diye bir kavramın olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: ''Kadroda yer alan bütün oyuncularım ligde kupada hazırlık maçları dahil her maç oynayabilmeli. Eğer oynayamayacaksa zaten burada olmamalı. Kupa maçında da bütün futbolcularım oynayacak. Çorumspor maçı ile başlayacağımız kupa yarışında mümkün olduğu kadar bütün futbolcularımızdan yararlanıp ulaşabildiğimiz kadar en üst noktaya ulaşmaya çalışacağız.''

Çorumspor ile oynayacakları Türkiye Kupası 2. tur maçında sadece yabancı oyuncuların görev alamayacağını belirten Kalpar, şunları kaydetti: ''Ousman Jallow ve Hair Zeqiri sakatlıkları nedeniyle tedaviye gönderildi. Bu iki oyuncumuzun tedavisinin bir an önce tamamlanmasını ve lige hazır olmalarını istiyoruz. Bikoko da izinli olarak ülkesine gittiği için kadroda olmayacak. Yabancı oyuncularımızdan Çorumspor maçında yararlanmayacağız. Diğer bütün oyuncularımız bu maçta hazır olacak.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.