Rize’de 12 DABO Basketbol Okulu Açıldı

Rize’de 12 DABO Basketbol Okulu Açıldı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen "12 Dev Adam Basketbol Okulları" (12 DABO) projesi kapsamında Rize'de basketbol okulu hizmete girdi.

 Türkiye Basketbol Federasyonu  tarafından organize edilen "12 Dev Adam Basketbol Okulları" (12 DABO) projesi kapsamında Rize'de basketbol okulu hizmete girdi.

Projeyle, ilde seçilen sporculara bireysel gelişimlerine yönelik basketbol eğitimi verilerek gelişimlerine katkı sağlanması ve TBF oyuncu havuzuna dahil edilmeleri amaçlanıyor.
 
Açılış töreni Yeni Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basketbol okuluna, 9-12 yaş grubunda yaklaşık 215 kız ve erkek sporcu katılıyor. Seçmeler sonucunda en fazla 45 sporcu programa dahil edilecek.
 
    Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik Rize’de basketbolu adana büyük projeleri olduğunu “12 dev adam basketbol okulların 12 dev adam basketbol okulunun amacı ilde yıl boyu basketbol branşında eğitim vermek, yılın belirli döneminde bu öğrencilerden seçili en iyi oyuncular bölge şampiyonalarında oynayacak ve yılsonu federasyonun yaptığı milli takım kamplarına çağırılıp yapılan değerlendirmeler sonucu iyi oyuncular seçilip milli takım alt yapısına alınacaklarını belirten Çelik; Ayrıca okula kayıt yapan bütün öğrencilere forma, Eşortman ve bir adet çanta verilecek. 12 dev adam basketbol okulunun en büyük amacı ve ilimize en büyük katkısı ise bu yetiştirilen basketbolcular faal kulüplere dağıtılıp il içi ve yurt içi faaliyetler kulüplerimize katkı sunacak ve böylece bütün kulüplerimiz faal olup kulüplerimize katkı sonmuş olacak, bu da ilimizde basketbol kalitesini daha artırıp ve başarıyı getirecek dedi.







 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.