Rize'de Milli Maça Yoğun İlgi

Rize'de Milli Maça Yoğun İlgi

Türkiye-Kolombiya maçına Rizeli seyirciler yoğun ilgi gösterdi

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu'ndaki Türkiye-Kolombiya maçına seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Rize'deki karşılaşmayı 13 bin 500 sporsever izledi. Rizelilerin yoğun ilgiyle izlediği bu maç ülkemizde oynanan U20 Dünya Kupası'ndaki seyirci rekorunun kırıldığı maç oldu. Bugüne kadar oynanan karşılaşmalarda seyirci ortalaması yaklaşık 5 bin  idi.



Türkiye’de 7 şehirde gerçekleştirilen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda şu ana kadar 12 maç oynanırken, bu karşılaşmaları toplam 57 bin 936 biletli seyirci izledi. Türkiye, maç başına 4 bin 828 seyirci ile 1977 Tunus’tan sonra kupalar tarihinin en az taraftar organizasyonu olmaya aday görünüyor. Tunus’ta gerçekleştirilen ilk FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nı toplam 22 bin seyirci izlemiş ve maç başına 786 seyirci ortalaması yakalanmıştı.



RİZE, TÜRKİYE'YE DERS VERDİ !

Futbolseverler, yaklaşık 15 bin 500 seyirci kapasiteli Yeni Rize Şehir Stadı'nın tamamına yakınını doldurdu. Türk bayraklarıyla stattaki yerlerini alarak milli takıma destek veren taraftarlar, milli futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı.

RİZESPORLU CUMALİ BİŞİ, RİZE'DE İLK 11'DE

Bu arada, 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, El Salvador maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Fatih Turan ve Kerim Koyunlu yedek kulübesinde yer alırken, Cumali Bişi ve Okay Yokuşlu sahaya ilk 11'de çıktı.



Karşılaşmayı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı da izledi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.