Rize'nin Gosso ısrarı

Rize'nin Gosso ısrarı

Karadeniz ekibi uzun süredir transfer listesinde yer alan Gosso'dan vazgeçmiyor...

Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın, Süper Lig’de Ordu ve Mersin formaları giyen 30 yaşındaki ön liberonun alınması için ısrarcı olduğu biliniyor. Fildişili futbolcunun menaceriyle görüşmelerini sürdüren Yeşil-Mavililer, yüksek bedellerden kaçınıyor. Ayrıca Rizespor’un, Karabüksporlu Lualua’yla ilgilendiği belirtiliyor.

ÇALIMBAY TRANSFER BEKLİYOR


Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, tek sıkıntısının transfer olduğunu söyledi. Yönetimin iyi niyetle transfer yapmaya çalıştığını ancak çok geç kaldıklarının altını çizen Çalımbay, “Benim amacım Gerede kampına transferleri yetiştirmekti ama istediğim transferler maalesef yetişmedi. Takımda çok önemli eksiklerimiz var. Bunları Avusturya kampına yetiştirmeliyiz. Bir an önce transferi halletmeliyiz. Biz Süper Lig'de bulunan diğer takımlar gibi değiliz. Onlar 4-5 oyuncu alarak transferi kapatabilirler ama biz 15 oyuncu almak zorundayız” dedi.

DEFANSTA SIKINTI VAR

Bugüne kadar çok iyi transferler yaptıklarını ifade eden Çalımbay, "Bu transferlerin uyumları da iyi olduğu taktirde daha iyi olacağız. Bugüne kadar 10 oyuncu aldık. Şimdi 5 kritik mevkiye çok iyi oyuncular almamız gerekiyor. Transfer çalışmalarımız da devam ediyor. Çok iyi bir kaleci daha lazım. Biri yabancı olmak üzere 2 stoper, sol bek, ön libero ile sağ ve solda oynayacak kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Özellikle de en büyük sorunumuz defansta.  Bu sorunu kısa sürede halletmek zorundayız

KWEUKE’Yİ ÖVDÜ

Son olarak transfer edilen Leonard Kweuke'nin cezasına da değinen Çalımbay, "Kweuke benim transfer listemdeki ilk oyuncuydu. Türkiye henüz farkında değil. Biz çok iyi bir oyuncu aldık. Rize'ye ve Rizespor'a uyumu çok çok iyi olursa büyük faydası olacak.  Kweuke'nin 9 maç cezası var. Yapılan itiraz üstüne bu ceza indirime gidecek. Zaten indirime gideceği için Kweuke'yi aldık. Aksi taktirde transfer etmezdik. 4 maçlık cezası kaldı bu da indirildiği taktirde oynayacaktır" diye konuştu.

UYUM ÇOK ÖNEMLİ

Yerli ve yabancı aldıkları oyunculardan çok memnun olduğunu ifade eden Çalımbay, "Oyuncunun performansı kadar uyumu da çok önemlidir. Eski ve yeni oyuncuların birleşmesi ve bunların kaynaşması çok önemli. 1.Lig'den gelenler takımı şampiyon yaparak geldiler ve büyük bir başarı sağladılar. Şimdi eskilerle yenileri en iyi şekilde kaynaştırdığımızda ortaya çok iyi bir takım çıkacak” şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.