Rizespor, Alanya İle Yenişemedi

Rizespor, Alanya İle Yenişemedi

Süper Lig 2020-2021 Sezonu'nun 3. haftasında evinde Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Oynadığı Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarından yenilgi ile ayrılan Çaykur Rizespor, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı. Fırat Aydınus'un yönettiği maç, saat 13:30'da başladı. 


İlk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmanın 69. dakikasında Mustafa Pektemek, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 öne geçirdi.


Karşılaşmanın 81. dakikasında Çaykur Rizespor'un Fransız golcüsü Loic Remy, Melnjak'ın kendisine bıraktığı topu ağlarla kavuşturdu. Remy, takımına beraberliği getiren golu atarken Türkiye kariyerindeki ilk golünü de kaydetti.


Çaykur Rizespor, aldığı bu beraberlikle beraber ligdeki ilk puanını alırken Aytemiz Alanyaspor, puanını 7'ye yüksetti.

22.jpg

İlk 11'ler
Çaykur Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Selim, Meriah, Melnjak, Abdullah, Fabricio, Doğan, Boldrin, Michalak, Remy


Aytemiz Alanyaspor:  Marafona, Juanfran, Caulker, Fatih Aksoy, Moubandje, Siopis, Ceyhun, Efkan, Tayfur, Mustafa Pektemek, Babacar 

11.jpg


Maçtan Dakikalar
7. dakikada ceza sahasının dışından Melnjak'ın şutunda top kale direğine yakın bir noktadan auta çıktı.
33. dakikada Babacar'ın ceza sahası dışı sağ çaprazından çektiği sert şutun kaleye gitmesini savunma engelledi.


45. dakikada ceza alanı dışında meşin yuvarlağı önünde bulan Ceyhun Gülselam'ın altıpas üzerinden yaptığı vuruşu kaleci Gökhan Akkan kurtardı.


53. dakikada sağ kanatta topu alan Boldrin hızla içeri sokuldu ve ceza sahasına girerken yerden bir vuruş yaptı. Kaleci Marafona'nın bakışları arasında direğe çarpan top auta çıktı.


57. dakikada bir anda savunmanın arkasına hareketlenen Michalak karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı, top az farkla üstten auta gitti.


69. dakikada Alanyaspor, sağ kanattan Juanfran'la uzun bir taç atışı kullandı. Savunmadan seken topa arka direkteki Mustafa Pektemek şık bir voleyle topu ağlara yolladı: 0-1


77. dakikada Çaykur Rizespor'da Baiano, rakibine yaptığı faul sonrası maçtaki ilk kartı gören isim oldu.
81. dakikada çabuk gelişen Rizespor atağında Boldrin topla birlikte ceza alanına sokuldu ve soldan içeriye doğru pasını çıkardı. Melnjak'ın bıraktığı topa penaltı noktası üzerinden Loic Remy tek vuruşu yaptı: 1-1


86. dakikada Rizespor üstünlük golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan Boldrin'in harika ortasına arka direkte Skoda istediği gibi dokunamadı, onun kafasını sıyıran top direğin yanından auta çıktı.

91. dakikada Boldrin'in savunma arkasına attığı nefis pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Tunay Torun, kalesini terk eden Marafona'nın üzerinden aşırmak istedi. Marafona son anda dokunarak mutlak golü önledi. Devamında savunma topu uzaklaştırdı.

MAÇ BİTTİ! Özellikle son dakikaları nefes kesen maçta Çaykur Rizespor ile Aytemiz Alanyaspor 1-1 berabere kaldı. Böylelikle Rizespor bu sezonki ilk puanını alırken Alanyaspor ise ilk puan kaybını yaşadı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.