Rizespor Hedef mi Küçülttü?

Rizespor Hedef mi Küçülttü?

Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Mustafa Denizli ile yolların ayrılması ve bu sürecte yaşanan bütçe polemiği gündeme damgasını vurdu.

 İstediği transfer bütçesini alamadığı için istifasını veren Mustafa Denizli  yaptığı açıklamada Ben kesinlikle hedefin olduğu olacağımı söyledim 35 milyon Euroluk bir transfer bütçesi ile Süper Lig’e  ilk 4 de oynayacak bir kadro kurmak istedim. Başkan Metin Kalkavan bu bütçeyi karşılayamayacaklarını belirterek 15 milyon euroluk bir bütçe teklik etti 15 milyon euroluk bütçe ile ligde kalmaya oynayacak bir kadro kurulabilir ve bu benim için hedef olamaz. Dedi.
Denizli Yönetimin gerçekleştirmeyi planladığımız projenin altından kalkabilecek ekonomik tabloyu karşılamayacağını gözlemleyerek devam etmeyeceğim dedim ve yollarımızı ayırdık kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

BAŞKAN KALKAVAN: "FENERBAHÇE VE GALATASARAY DEĞİLİZ"

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ise birinci önceliklerinin mali disiplin olduğunu belirterek Mustafa Denizli’nin ayrılması ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Hocamızın hedeflediği yarışmacı takımı kurabilmek için önerdiği bütçeyi bizim sağlamamız şu anda söz konusu değil. Bizim düşündüğümüz bütçenin 2-3 katı bütçe istedi. Onu da yapma şansımız yoktu. Böyle olduğu için anlaşarak gayet makul bir şekilde yollarımızı ayırdık. Hiç ödün vermediğimiz mali disiplinden dolayı aldığımız bu kararı taraftarlarımızın anlayışla karşılayacağını umut ediyoruz. Mustafa Denizli ile çalışmak çok iyi. Ama kendisinin hedeflediği iş çok farklıydı. Onun istediği bütçeyi sağlamak şu anda söz konusu değil. Çaykur Rizespor ayarındaki bir kulüpte o beklentileri karşılamak söz konusu olamaz. Bu nedenle kendisine başarılar diledik. 115 milyon TL çok büyük bir rakam. Bizim Süper Lig`de 35 milyon gelirimiz olacak. Aradaki farkı kaldıramazdık. Rizespor bir Fenerbahçe, Galatasaray değil. Hesap çok açık. Biz hedefsiz değiliz. Şampiyonluğa oynayacak bir ekipte kuracak değiliz. Birinci hedef mali kriterleri sağlamaktır."

(NOT: Kalkavan eski açıklamalarında Süper ligde küçük hedeflere oynamayacaklarını belirterek Süper ligde sürprizlerimiz olacak. Asla küçük hedeflere gitmeyeceğiz, demişti)


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.